Date companie
 
 
 
 

Concedieri masive la CFR

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concedieri, cfr
 

De teama concedierilor anunțate zilele trecute, mulți angajați de la CFR se înghesuie sã se înscrie pe listele de disponibilizãri, atrași de posibilele salarii compensatorii. Liderii sindicali avertizeazã, însã, cã în acest an nu existã bani pentru astfel de plăți. 10 la sutã dintre cei care vor fi disponibilizați în sistemul feroviar sunt de la Regionala Brașov, care numãrã aproximativ 4. 900 de salariați. Cei mai afectați vor fi angajații de la CFR Marfã- 154 dintre ei urmează să rămână pe drumuri în perioada urmãtoare. Concedieri vor fi fãcute și la Regionala de la Cluj.

ALEXANDRU LORINCZ, lider de sindicat: "Salariile compensatorii sunt prinse ceva în contractul colectiv de muncã, adicã la salariul minim pe economie sunt șase salarii, asta înseamnã cam 500 de lei pe lunã, plus șomajul, se ajunge la 1000 și ceva de lei. Niște sume derizorii."

prin telefon: GRIGORE MARE, lider, Sindicatul ''Libertatea'' al CFR Cluj: "E o bâlbâialã cu ordonanța 36, ea a fost emisã de guvernul României, dar n-a fost bugetatã, la momentul respectiv nu sunt bani în buget pentru plãți compesatorii în 2013, sunt în anul 2014."

Angajații evită să vorbească despre concedierile care vor avea loc la Calea Feratã.

VOX: "-Ați auzit de concedierile pe cate vrea sã le facã CFR, cã oamenii care vor sã fie concediați o sã primeascã salarii compensatorii? -Încã nu am auzit nimic.''

VOX: "-Se fac niște liste pentru cei care vor sã plece…și sã primeascã salarii compensatorii. Ați accepta? -Pleacã!"

Compania CFR S.A. are 24.000 de angajați, dintre care 14.000 la CFR Cãlãtori, iar 10.000- la CFR Marfă. Până la finalul anului, 4.500 dintre ei ar putea rămâne fără loc de muncă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2