Date companie
 
 
 
 

Concert de Cartea Recordurilor, la Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Decembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Stire Oradea
 

Pianistul orădean Thurzó Zoltán vrea să intre în Cartea Recordurilor. El susține un concert cu durata de 130 de ore, timp în care va interpreta peste 450 de piese. Thurzó Zoltán și-a propus să intre, astfel, în Guinness Book cu ”Cel mai lung maraton de cântat la pian de către o persoană”. Pianistul a început să exerseze, pentru acest maraton interpretativ, în urmă cu mai bine de doi ani. Concertul a început pe 30 noiembrie, la ora 8:00, și se va încheia pe 6 decembrie, la ora 4:50.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ) 

KÓCZA ERIKA, soția pianistului ”Țelul final nu este doar diploma Guiness, ci este să își deschidă, nu numai pentru el, ci în cinstea familiei, onoarea familiei, un muzeu al muzicii în Oradea.”

Pentru a fi omologat, concertul pianistului orădean este filmat în permanență cu patru camere și cronometrat de observatori independenți.

ZATYKÓ GYULA, observator independent ”Practic, se gestionează cu timpul liber cum dorește, dar este un lucru exceptional că, practic, din 140 de ore, o să stea 10 ore în pauză și 130 de ore lângă pian. Noi, ca și observatori, trebuie să documentăm cât timp a luat pauză.”

Thurzó Zoltán va interpreta și integrala sonatelor lui Mozart, o premieră în viața muzicală din România. Pe parcursul celor 130 de ore, concertul poate fi urmărit de iubitorii muzicii de pian.

ZATYKÓ GYULA, observator independent ”Zoli este o mândrie, atât pentru oraș, cât și pentru țară, fiind un om care, dacă reușește, și va reuși, să doboare acest record mondial, o să intre în Cartea Recordurilor. Este un lucru foarte mare pentru noi.”

Recordul actual de ”Cel mai lung maraton de cântat la pian de către o persoană” este deținut de un artist din India, Mrityunjay Sharma, care a cântat timp de 127 de ore, 8 minute și 38 de secunde, fără întrerupere.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ)


Concert de Cartea Recordurilor, la Oradea

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2