Date companie
 
 
 
 

Concluzii pentru un nou acord cu F.M.I.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, raport, acord, evaluare, franks, standby
 

România ar putea înapoia un miliard si jumatate de euro, bani europeni. Avertismentul a venit din partea șefului misiunii FMI în România, la prezentarea raportului de evaluare a Fondului Monetar Internațional. Rundele de negocieri cu oficialii europeni privind noul acord stand-by de tip preventiv încheiat cu tara noastra au inceput in Capitala pe 27 aprilie.

JEFFREY FRANKS, șeful delegației FMI "Eforturile sã se concentreze pe domeniile cu prioritate ridicatã, pe care absortia sã creascã rapid. Existã riscul cã România sã fie nevoitã sã înapoieze pânã la un miliard si jumãtate de euro, dacã nu sunt finalizate pânã la finalul acestui an."

In opinia lui Jeffrey Franks, Banca Națională a României trebuie să rămână vigilentă în fața unui nou val de presiuni evazioniste, pentru ca ținta de inflație să fie atinsă în 2012.

JEFFREY FRANKS, șeful delegației FMI "Ținta de deficit de 3% în 2012 va fi o provocare, fiind esentialã rezistenta la presiunea politicã de a majora cheltuielile sau de a reduce nivelul impozitelor. Încurajãm autoritãtile sã rezolve rapid chestiunile de ordin statistic ridicate de Eurostat."

Franks a mai precizat că Executivul va apela in curand la firme internaționale de consultanță, pentru a recruta noi manageri din mediul privat pentru companiile de stat.

JEFFREY FRANKS, șeful delegației FMI "Autoritãtile vor demara procesul de privatizare a unor pachete semnificative pentru unele companii din domeniul energiei, printre care Hidroelectrica, Nuclear-Electrica, Romgaz, Transgaz și altele. Împreunã cu Guvernul vom îmbunãtãtii companiile de drumuri, vom restructura companiile de cale feratã si vom aduce capital privat în compania Tarom."

Prezentarea concluziilor vizitei FMI în România n-a fost lipsita de un moment amuzant. Ironizat de presă pentru că la întâlnirea de sâmbătă cu presedintele Bãsescu a purtat o pereche de pantofi găuriți în talpă, Franks a vrut să evite subiectul, dar n-a rezistat...

JEFFREY FRANKS, șeful delegației FMI "Prefer să nu vorbesc despre lucruri personale. Mai bine sa vorbim despre România și economia ei. Astăzi mi-am schimbat pantoful!"

Prima tranșă din noul acord stand by de tip preventiv al FMI cu România va fi de 475 de milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Monedă aniversară privind relațiile diplomatice între România și Japonia, emisă de B.N.R ( 7 Iulie 2021 )

  100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...

 • Au apărut primele rezultate la Evaluarea Națională ( 29 Iunie 2021 )

  De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică. 

 • Start Show România, duminică, la Național TV ( 26 Iunie 2021 )

  Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...

 • A început Evaluarea Națională ( 22 Iunie 2021 )

  Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe. 

 • România, sub amenințarea unui ciclon ( 18 Iunie 2021 )

  România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră! Meteorologii avertizează că, în acest sfârșit de săptămână, țara noastră va fi lovită de ciclonul format în Marea Neagră, fenomen care va genera furturni puternice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2