Date companie
 
 
 
 

Concurs de eleganță pentru mașini de epocă, la Castelul Peleș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinaia, concurs, castel, masini, epoca, tariceanu, Peles
 

Automobile din alte vremuri au putut fi admirate la Castelul Peleș, unde s-a desfășurat "Concursul de Eleganță" pentru mașini de epocă. 42 de vehicule, adevărate bijuterii pe patru roți, au defilat sub privirile a sute de curioși, care au făcut o sumedenie de fotografii. Proprietarii sunt mândri de vehiculele lor.

VOX  "- Mașina este un model din 1931. - Este greu de întreținut? Este scump? - N-aș zice! Depinde de ce buget ai, dar nu este scump. Important e să o faci funcțională."

Unele mașini au fost prezentate în premieră publicului.

VOX "Tipul acesta de automobile au o valoare mult mai mare, decât cea pe care noi am putea să o estimăm în termeni economici. Este o valoare sentimentală, o pasiune."

Nici marca de suflet a românilor nu a lipsit de la expoziție.

VOX "- Cum puteți întreține o asemenea bijuterie? După atâția ani arată impecabil? - Meritul nu este în totalitate al meu. Am cumpărat-o într-o stare foarte bună, am muncit ceva la ea, dar cu pasiune, cu muncă, se poate!"

Cunoscut a fi un împătimit al mașinilor de epocă, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost director de concurs al ediției din acest an.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, directorul concursului "Văd la a patra ediție două lucruri, care mă bucură în mod deosebit. În primul rând, calitatea mașinilor care au venit să concureze. Mă refer și la mașinile de excepție, dar și la celelalte. Am văzut chiar o Dacie 1300, dar era bine întreținută, chiar dacă nu se compară cu Lancia, care e 700.000 de euro."

La finalul concursului, mașinile de epocă au participat la o paradă prin centrul orașului Sinaia.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2