Date companie
 
 
 
 

Concurs de înot pentru copiii cu dizabilități

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : copii, dizabilitati, inot
 

70 de copii cu sindromul Down, autism și tetrapareză spastică și-au învins emoțiile și au arătat că sunt campioni, cu toate necazurile pe care le-a rezervat viața. Cu vârste cuprinse între doi și 14 ani, minorii s-au întrecut într-o competiție de înot. Plini de emoții, ei au vrut să arate că voința învinge și cea mai grea boală.

AMBIANȚĂ "Ateeenție!" (fluier de star, copii înoată în aplauze)

VOX părinte: "-Cum s-a comportat la competiție? -Păi, destul de bine, a fãcut și antrenamente în fiecare zi și aștepta cu rãbdare ziua de astãzi."

LAURENȚIU DIACONU, antrenor: "-În primul și în primul rând socializãm cu ei și îi ajutãm sã își dezvolte abilitãțiile fizice și psihice. -E greu sã lucrezi cu astfel de copii? -Nu, pentru mine e ușor pentru cã fac ceea ce îmi place.

VOX pãrinte: "-Îi place foarte mult să înoate și sperãm sã ajungã sã înoate liber pentru că își dorește mult sã facã mișcare. (...) -I-a făcut bine terapia asta? -Chiar foarte bine, în primul rând vorbim de spiritul de competiție și pentru sãnãtate."

ANDREEA DUMITRACHE, organizator concurs: "Înotul reprezintã cea mai frumoasã terapie pentru ei deoarece aici nu sunt chinuiți deloc, cum e la kinetoterapie, în salã. Aici sunt încurajați sã înoate, sã se simtã bine în primul rând."

Toți participanții la cea de-a doua ediție a concursului "Înotul, hobby și terapie" au primit premii. Evenimentul a promovat beneficiile activităților acvatice în dezvoltarea copiilor cu dizabilități. Specialiștii spun că terapia prin înot este recomandată nu numai minorilor cu handicap, ci și copiilor cu probleme cardiovasculare, care nu au voie să practice alte tipuri de sport.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2