Date companie
 
 
 
 

Condiții de creditare pentru „Noua Casă”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credit, banca, casa, noua
 

Programul Noua Casă, la start! Față de vechiul program Prima Casă, acesta vine cu mai multe schimbări. Astfel, valoarea locuințelor vechi sau consolidate, care pot fi achiziționate, crește la 70.000 de euro, cu un avans de 5%. Pot fi cumpărate și locuințe mai scumpe, cu o valoare cuprinsă între 70.000 si 140.000 de euro. Avansul în acest caz este de 15%.

BIANCA ROTARU, reporter „Prin noul program nu se mai pot construi case, cum era în programul anterior, se pot doar cumpăra locuințe finalizate și recepționate, cu interdicția ca acestea să fie vândute în primii cinci ani. În funcție de perioada creditului, rata începe de la 1.500 de lei și ajunge la peste 1.800 de lei. Cei care vor să-și cumpere locuință prin acest program trebuie să aibă un salariu minim cuprins între 3.300 și 4.100 de lei.”

Pentru a acorda un astfel de credit, banca cere o serie de acte, printre care acordul ANAF, copie a actului de proprietate al vânzătorului asupra imobilului pe care vrea să îl vândă, extrasul de Carte Funciară în original și copie după ante contractul de vânzare-cumpărare a locuinței. În costurile pentru credit sunt cuprinse toate comisioanele, taxele și dobânzile aferente accesării unui credit. Astfel că, pentru a accesa un împrumut Noua Casă, beneficiarul trebuie să țină cont de comisionul de evaluare a imobilului, taxa de administrare a contului, asigurarea locuinței și altele. Aprobarea creditului durează aproximativ două săptămâni. De asemenea, beneficiarul trebuie să-și deschidă un depozit colateral, cu echivalentul a trei rate de dobândă. Analiștii sunt de părere că în urma aplicării programului Noua Casă, prețurile apartamentelor noi riscă să crească artificial, în condițiile în care a crescut garanția acordată de stat și plafonul maxim s-a dublat.


Condiții de creditare pentru „Noua Casă”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

  România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 • Casa Radio ar putea deveni campus universitar ( 10 Ianuarie 2021 )

  Clădirea abandonată a Casei Radio din București ar putea deveni utilă, la circa trei decenii de la momentul încetării lucrărilor. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că are în plan să transforme...

 • O.U.G. privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în M.O. ( 29 Septembrie 2020 )

  Ordonanța de Urgență privind cumpărarea vechimii în muncă, publicată în Monitorul Oficial! Persoanele care doresc să achite retroactiv vechimea în muncă, își pot încheia contractul cu casa de pensii din zona de domiciliu.

 • Muzeul Art Nouveau din Oradea, unic în România ( 21 August 2020 )

  Primul muzeu Art Nouveau din România, inaugurat la Oradea! Construită între 1909 și 1910 in stil secession vienez, după un proiect al arhitecților László Vágó și József Vágó, Casa Darvas - La Roche din Oradea...

 • Perchezitii într-un dosar de escrocare a unei bănci ( 12 August 2020 )

  Percheziții de amploare în Capitală și în județele Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Teleorman și Mureș! Oamenii legii au descins la 45 de adrese, la persoane bănuite că au obținut credite de nevoi personale cu acte false.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2