Date companie
 
 
 
 

Condiții deplorabile, descoperite de comisarii A.N.P.C. în gări și trenuri de călători

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : control, tren, protectia, consumatorilor, gara, calatori, anpc
 

Concluzii alarmante, după controalele efectuate de comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în gările din țară.

COSMINA STOIAN, reporter „Încăperi cu mucegai, scări măcinate, săli de așteptare neîncălzite sau cu scaune rupte, compartimente de călătorie murdare și cu uși care se închideau doar cu sfoară sau cu bucăți de plastic, rampe acoperite de zăpadă și blocate de crengi și gunoaie. Asta au descoperit comisarii Protecției Consumatorilor în timpul controalelor efectuate în gări și în trenurile de călători din România. Conditii despre care ai crede ca se mai gasesc doar in lumea a treia.”

PAUL ANGHEL, director, A.N.P.C. „În gările din București, ca Gara Basarab, au existat pavimente lipsă, lipsă plăci. Am avut infiltrații în anumite zone, în zona peroanelor, în zona de așteptări, în zona de trecere pe linie de cale ferată. Există abateri care au fost remediate la grupurile sanitare. În incinta Gării de Nord s-a închis un grup sanitar pentru că exista un canal deschis, o gaură prin care putea să cadă un copil sau un adult.”

Au fost însă și cazuri pozitive. Puține, ce-i drept.

PAUL ANGHEL, director, A.N.P.C. „Sunt gări din județul Mehedinți în care au existat probleme, Filiași, Giugiu, Ialomița. Dar au fost și zone gen Alba, Oradea, o gară din Sibiu, care arată foarte bine. Se vede că sunt administratori buni acolo, ai CFR Infrastructură.”

VOX „Nah! Credeți că s-a schimbat ceva în ultimii ani? Nu! Întârzieri, mizerie, fără perdele. Asta e. Mai durează!”

VOX „Despre gări nu pot să spun cuvinte frumoase. Mi se par neîngrijite și ar avea nevoie de o renovare.”

VOX „Gările sunt groaznice, credeți-mă! De la Făget, până la Văleni și București, sunt mormane de gunoaie. Nici o gară nu e refăcută. Credeți că s-a schimbat ceva în ultimii ani? Nu, absolut nimic. Dovadă și dezastrul de aseară. Nimeni nu se mai ocupă cu nimic, numai să exploateze.”

Echipele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au controlat și firmele care își desfășoară activitatea în zona gărilor. În unele unități erau vândute produse de patiserie expirate, pâinea era ținută în saci menajeri, iar carnea în aparate frigorifice pline de rugină. Sute de kilograme de alimente au fost retrase de la vânzare, iar unitățile găsite în neregulă au fost sancționate. Au fost verificati 398 operatori economici care prestează servicii în domeniul transportului feroviar de călatori și operatori economici care își desfășoară activitatea în incinta sau în apropierea gărilor. Comisarii au constatat abateri în 295 de unități și au aplicat circa 200 de amenzi, cu o valoare totală de peste un milion 200 de mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mâncare expirată, supă în sticle de plastic și frigidere murdare ( 27 Martie 2021 )

  Comisarii ANPC au dat amenzi de aproximativ 130.000 lei în urma unor controale făcute în mai multe magazine din București și Ilfov! Reprezenanții ANPC au găsit mâncare expirată, supă păstrată în sticle de plastic, frigidere și veselă murdare, iar în două cazuri au chemat Poliția. Comisarii au dat 38 de sancțiuni contravenționale și 12 avertismente.

 • Protestul studenților, încheiat chiar la debut ( 20 Februarie 2021 )

  Protestul organizat, astăzi, de Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți în București, sub genericul „Marșul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, s-a încheiat chiar la debut.

 • Ruta feroviară între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, suspendată pentru lucrări de întreținere ( 20 Ianuarie 2021 )

  La o lună de la inaugurare, circulația trenurilor pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Internațional Henri Coandă se suspendă. Și asta deoarece se vor face lucrări de întreținere la calea ferată. Potrivit companiei Transferoviar...

 • A.N.P.C. recomandă vigilență din partea cumpărătorilor, în perioada reducerilor ( 7 Ianuarie 2021 )

  Începe perioada reducerilor de iarnă în toate magazinele, iar cumpărătorii trebuie să dea dovadă de vigilență, pentru a nu fi păcăliți. În acest context, directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția...

 • Șofer de autocar, bătut de călători ( 11 Decembrie 2020 )

  Scenă violentă, joi, în autogara din Arad! Șoferul unui autocar a fost bătut crunt de trei călători supărați că autovehiculul s-a defectat. Conducătorul auto a reușit să alerteze serviciul unic de urgență 112 și la...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2