Date companie
 
 
 
 

Condiții și tarife de cazare, pe plajele din România, Bulgaria și Grecia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, vacanta, plaja, cazare, pret, bulgaria, tarif, hotel, grecia
 

Și la acest început de sezon estival, o vacanță all inclusive la un hotel de trei stele din Mamaia este de trei ori mai scumpă decât una în Bulgaria. Așa sunt asteaptați turiștii de câtre hotelierii de la malul românesc al Mării Negre. Nici în celelalte stațiuni situația nu diferă. Prin urmare, nu e de mirare că tot mai mulți turiști aleg să meargă la mare peste hotare, unde prețul cazării, cu tot cu transport, este mult mai mic decât un sejur în țară.

BIANCA ROTARU, reporter „Mamaia a devenit una dintre stațiunile de lux din Europa de Est, căutată de cei care iubesc confortul și nu duc grija banilor, fiind renumită pentru petrecerile pe care le oferă cluburile de noapte, condițiile de cazare și distracția! Asta arată o analiza a unei agentii de turism care a făcut o radiografie a prețurilor la hotelurile de 3, 4 și 5 stele din România, Bulgaria și Grecia.”

In cea mai căutată stațiune de la malul Mării Negre din România, în Mamaia, prețurile variază între 70 și 75 de euro/noapte/persoană la început de sezon și pot ajunge până la 120 de euro pentru lunile iulie și august. În septembrie, tarifele vor scădea până la 55 de euro, dar putem găsi și prețuri de 30 de euro la hotelurile de 3 stele care nu oferă all inclusive. În Costinești, stațiunea preferată a tinerilor studenti, prețul pentru o noapte de cazare pornește de la de 20-25 euro și poate ajunge până la 60-65 de euro în plin sezon. În Eforie Nord, hotelurile așteaptă clienții cu prețuri care variază destul de mult. Tariful pentru o noapte pornește de la 20-25 de euro, însă poate ajunge până la 112 euro.
 Nu e de mirare că tot mai mulți români aleg să își petreacă vacanțele de vară pe litoralul bulgăresc, unde hotelierii au oferte pentru toate buzunarele. Hotelurile din stațiunea Nisipurile de Aur își așteaptă turiștii cu tarife cuprinse între 25-27 euro, care pot urca în până la 48 și 52 de euro, în funcție de condițiile și facilitățile de cazare. În Sunny Beach, prețul pornește de la 25-30 euro și poate ajunge la 70-80 euro, în plin sezon.
Și Grecia este o destinație iubită de turiștii români, mai ales că statul va plăti cazarea turiștilor care se infecteaza cu noul coronavirus în vacanța. Aici tarifele pornesc de la 22-25 euro și pot ajunge la 100 euro, în funcție de facilitățile pe care hotelierii le oferă. În luna septembrie, preturile scad cu 10-15 euro pe noapte sub cele practicate în plin sezon.
Potrivit studiului, cele mai mici prețuri sunt cele în care este inclus doar micul dejun, în timp ce tarifele mai mari sunt pentru cazarea cu all inclusive.


Condiții și tarife de cazare, pe plajele din România, Bulgaria și Grecia

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Bulgaria, pe lista galbenă ( 28 August 2021 )

  Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost reactualizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. De duminică, 29 august, Elveția, Lichtenstein și Maldive intră pe lista roșie, iar Bulgaria intră pe lista galbenă, alături de alte țări, între care Serbia, Slovenia, Albania, Japonia și Filipine.

 • Monedă aniversară privind relațiile diplomatice între România și Japonia, emisă de B.N.R ( 7 Iulie 2021 )

  100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...

 • Panică printre turiștii români care merg în Grecia, din cauza unei informații eronate transmise de M.A.E. ( 1 Iulie 2021 )

  Grecii mențin măsura testării la graniță, pentru toți turiștii care călătoresc pe cale terestră, indiferent dacă persoanele sunt, sau nu vaccinate. Atenție însă, procedura testării se va face, la fel ca până acum...

 • Start Show România, duminică, la Național TV ( 26 Iunie 2021 )

  Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...

 • România, sub amenințarea unui ciclon ( 18 Iunie 2021 )

  România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră! Meteorologii avertizează că, în acest sfârșit de săptămână, țara noastră va fi lovită de ciclonul format în Marea Neagră, fenomen care va genera furturni puternice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2