Date companie
 
 
 
 

Condiții și tarife de cazare, pe plajele din România, Bulgaria și Grecia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, vacanta, plaja, cazare, pret, bulgaria, tarif, hotel, grecia
 

Și la acest început de sezon estival, o vacanță all inclusive la un hotel de trei stele din Mamaia este de trei ori mai scumpă decât una în Bulgaria. Așa sunt asteaptați turiștii de câtre hotelierii de la malul românesc al Mării Negre. Nici în celelalte stațiuni situația nu diferă. Prin urmare, nu e de mirare că tot mai mulți turiști aleg să meargă la mare peste hotare, unde prețul cazării, cu tot cu transport, este mult mai mic decât un sejur în țară.

BIANCA ROTARU, reporter „Mamaia a devenit una dintre stațiunile de lux din Europa de Est, căutată de cei care iubesc confortul și nu duc grija banilor, fiind renumită pentru petrecerile pe care le oferă cluburile de noapte, condițiile de cazare și distracția! Asta arată o analiza a unei agentii de turism care a făcut o radiografie a prețurilor la hotelurile de 3, 4 și 5 stele din România, Bulgaria și Grecia.”

In cea mai căutată stațiune de la malul Mării Negre din România, în Mamaia, prețurile variază între 70 și 75 de euro/noapte/persoană la început de sezon și pot ajunge până la 120 de euro pentru lunile iulie și august. În septembrie, tarifele vor scădea până la 55 de euro, dar putem găsi și prețuri de 30 de euro la hotelurile de 3 stele care nu oferă all inclusive. În Costinești, stațiunea preferată a tinerilor studenti, prețul pentru o noapte de cazare pornește de la de 20-25 euro și poate ajunge până la 60-65 de euro în plin sezon. În Eforie Nord, hotelurile așteaptă clienții cu prețuri care variază destul de mult. Tariful pentru o noapte pornește de la 20-25 de euro, însă poate ajunge până la 112 euro.
 Nu e de mirare că tot mai mulți români aleg să își petreacă vacanțele de vară pe litoralul bulgăresc, unde hotelierii au oferte pentru toate buzunarele. Hotelurile din stațiunea Nisipurile de Aur își așteaptă turiștii cu tarife cuprinse între 25-27 euro, care pot urca în până la 48 și 52 de euro, în funcție de condițiile și facilitățile de cazare. În Sunny Beach, prețul pornește de la 25-30 euro și poate ajunge la 70-80 euro, în plin sezon.
Și Grecia este o destinație iubită de turiștii români, mai ales că statul va plăti cazarea turiștilor care se infecteaza cu noul coronavirus în vacanța. Aici tarifele pornesc de la 22-25 euro și pot ajunge la 100 euro, în funcție de facilitățile pe care hotelierii le oferă. În luna septembrie, preturile scad cu 10-15 euro pe noapte sub cele practicate în plin sezon.
Potrivit studiului, cele mai mici prețuri sunt cele în care este inclus doar micul dejun, în timp ce tarifele mai mari sunt pentru cazarea cu all inclusive.


Condiții și tarife de cazare, pe plajele din România, Bulgaria și Grecia

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Start Show România”, ediție de zile mari ( 23 Ianuarie 2021 )

  „Start Show România”, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Fabulosul spectacol de televiziune prezentat de Diana Matei și Adrian Enache intră în continuare în casele dumneavoastră, cu una dintre cele...

 • „Start Show România”, îndrăgit de public ( 18 Ianuarie 2021 )

  Spectacolul de televiziune „Start Show România” s-a situat, și de această dată, în topul preferințelor dumneavoastră! Una dintre cele mai spectaculoase ediții ale primului sezon al show-ului prezentat...

 • Ne-a părăsit Bogdan Stanoevici ( 12 Ianuarie 2021 )

  Bogdan Stanoevici nu mai este printre noi. Actorul și omul politic Bogdan Stanoevici, în vârstă de 62 de ani, a decedat în această dimineață.

 • „Start Show România”, duminică, la Național TV ( 9 Ianuarie 2021 )

  „Start Show România, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Spectacolul de televiziune revine în casele dumneavoastră, pentru a vă face duminica mai frumoasă. O ediție în care gazdele emisiunii, Adrian Enache...

 • „Start Show România”, la superlativ ( 25 Decembrie 2020 )

  „Start Show România”, spectacolul de divertisment si muzică live produs și difuzat de Național TV, apreciat de tot mai mulți telespectatori, atrage și atenția celebrului realizator de emisiuni radio și coordonator...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2