Date companie
 
 
 
 

Condițiile din spitale sunt jalnice, dar guvernanții rămân optimiști

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : conditii spitale, spital Oradea, incident tragic, pacient decedat, cadavru in salon, Spitalul Judetean Oradea
 

Experiență sinistră într-un spital din Oradea. Un pacient a filmat si postat pe youtube un incident tragic. Barbatul povesteste că bolnavii dintr-un salon au stat două ore cu un pacient decedat, până când cadavrul a fost ridicat.
Orădeanul sustine că incidentul pe care l-a filmat cu telefonul mobil s-ar fi petrecut săptămâna trecutã. Omul a refuzat să spună unde a fost internat, pe motiv că nu are ce sã reproșeze personalului si că sistemul e de vină. Medicii susțin că, în orice spital, procedurile sunt aceleași în caz de deces.

MARIUS PANTIS - manager Spitalul Judetean Oradea: "Corpul neînsufletit sã rãmânã douã ore într-o camerã special amenajatã. Din nefericire, spitalul nu are suficiente locatii ca sã putem amenaja deocamdatã aceste camere."

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publică Bihor spun că sunt obligati sã respecte regulamentul pânã când acesta va fi schimbat.

VIOREL PIRCIOAGA - director DSP: "Aceste paturi de îngrijire paleativã sunt insuficiente, dar va trebui gânditã si o astfel de organizare pe viitor. (...)Vom avea discutii, (...) sã acorde o atentie importantã si acestor compartimente."

VASLUI
In alt colț al țării, oamenii merg la spital să se vindece, dar sunt tratați cu medicamente cumpărate de familie, Vorbim despre Spitalul Județean Vaslui, unde, pe lângă pastile și materiale sanitare, pacienții mai trebuie să vina cu ceva...

VOX: "Era o pãturã si o lenjerie cam ruptã. Am adus de acasã, dacã am vãzut cã nu se poate.''

AMBIANȚĂ (infirmierã): "Asa aratã un cearsaf de doi ani si jumãtate."

LELIA CROITORU - director medical SJU Vaslui: "Avem, în momentul de fatã, 24 de lenjerii la 50 de paturi, dar în aceeasi mãsurã avem foarte mari probleme si la psihiatrie, la Sectia de Neonatologie, la sectia de medicalã. (...) În ultimele 4-5 luni am folosit pãturile ca si cearsaf."

In Bârlad, câțiva bolnavi au fost mutați din secția de neurologie, după ce- în presă- au apărut fotografii cu saloanele pline de mucegai. Mai mult, pacienții dormeau câte doi în pat.
Intre timp, de la guvern aflăm că...se vor construi noi spitale în diferite orase ale tãrii!

IOAN MUNTEAN - purtator de cuvant al Guvernului: "Șase spitale regionale de urgență în Timisoara Cluj, Târg-Mures, Iasi Craiova si Bucuresti. Astãzi în Guvern s-a definitivat lista de proiecte care trebuie sã fie realizate prin parteneriat public privat."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2