Date companie
 
 
 
 

Conditiile FMI pentru ca Romania sa primeasca urmatoarea transa de bani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, guvernul, fmi, banci, salarii, bani, bugetari, conditii, transa, ordonanta
 

FMI pune conditii pentru ca Romania sa primeasca urmãtoarea transã de bani! Astfel, reprezentantii FMI cer ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50 sã nu se aplice retroactiv. Bãncile trebuie sã elimine comisioanele abuzive si sã calculeze în mod transparent dobânzile. FMI cere modificarea Ordonantei pânã pe 15 decembrie.

JEFFREY FRANKS, seful delegatiei FMI în România "-Legea trebuie aplicatã doar pentru noile contracte sau si pentru cele vechi? -Conform legilor europene ar trebui aplicatã doar pentru noile contracte si nu retroactiv pe contractele aflate în derulare."

Reprezentantii Comisiei de Buget-Finante au fost receptivi la avertismentul lansat de FMI.

VIOREL STEFAN, presedinte Comisia de Buget-Finante "Modificarea nu exclude si varianta ca sã se introducã un amendament de eliminare a prevederilor care vizeazã contractele în derulare."

Modificãrile trebuie aprobate pânã pe 15 decembrie, data la care România ar trebui sã primeascã încã 900 de milioane de euro de la FMI.

VIOREL STEFAN, presedinte Comisia de Buget-Finante "-Modificarea legislatiei va fi o conditie în urmãtoarea scrisoare pe care o vom trimite FMI? -Transa care ar trebui accesatã de România pânã în 15 decembrie ar putea sã tragã sub rezerva acestei probleme legatã de Ordonanta 50. Ar exista si o posibilitate de declansare a procedurii de infringement!"

Potrivit bãncilor, aplicarea acestei ordonante, prin care se eliminã comisioanele abuzive, ar produce pierderi de aproximativ 900 de milioane de euro. Pe langa modificarea ordonantei 50, membrii delegației FMI s-au arătat îngrijorați că Guvernul ar putea să fie nevoit ca, de la 1 ianuarie 2011, să aducă salariile bugetarilor la nivelul anterior diminuării cu 25%. Expertii fondului nu sunt de acord ca bugetarii sa isi primeasca inapoi cele 25 de procente din salariu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2