Date companie
 
 
 
 

Conferința internațională ”Adunarea Popoarelor din Kazahstan, un model democratic universal”, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, palatul, parlamentului, caragea, kazahstan, internationala, conferinta, adunarea, popoarelor, irice
 

Conferința internațională ”Adunarea Popoarelor din Kazahstan”, la București! În conferinței organizate în Palatul Parlamentului participanții, majoritatea parlamentari și oameni de afaceri din Kazahstan, au prezentat soluții în scopul rezolvării problemelor cu care se confruntă minoritățile din Kazahstan.

ANTON CARAGEA, președinte director general, I.R.I.C.E. "Această instituție, constituită în urmă cu 20 de ani, are rolul de a aduna toate minoritățile din teritoriul statului Kazahstan și de a le ajuta să-și creioneze politica, destinul, politica economică, politica culturală și viitorul. E un experiment al unei democrații directe, în care fiecare cetățean poate să ia parte, să își spună cuvântul, poate să își construiască natura pe care și-o dorește. E o lecție democratică pe care Kazahstanul de astăzi o oferă întregii lumi."

AKYLBAI SERIK, parlamentar, Kazahstan "În conformitate cu constituția Republicii Kazakhstane, orice cetățean al țării, indiferent de etnia sa, are drepturi egale cu toți cetățenii. Statul oferă tot suportul și tot ajutorul necesar pentru constituirea unor centre de dezvoltare a etniilor."

Potrivit datelor oficiale, în Kazahstan trăiesc peste 130 de etnii. Printre altele, fiecare astfel de etnie are câte un centru cultural.

FLORIN CONSTANTINESCU, senator PSD "E o artă să reușească de a ține aproape toate popoarele. Știe să-și apropie minoritățile de acolo și să-i țină aproape de majoritate. Știți foarte bine că în domeniul petrolului au investit în România și avem schimburi externe și exporturi și importuri. Eu zic că relațiile economice între cele două țări trebuie să crească."

Adunarea Poparelor din Kazahstan a fost înființată în 1995, în urma unei decizii a președintelui Nursultan Nazarbayev, cu scopul de a permite tuturor minorităților naționale, culturale și lingvistice de pe teritoriul țării de a participa, alături de majoritatea kazahă, la dezvoltarea democratică a țării. La finalul conferinței de la București, parlamentarii kazahi au primit medalia de onoare din partea Parlamentului României, în semn de apreciere a importantei relațiilor inter-parlamentare dintre Romania și Kazahstan.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2