Date companie
 
 
 
 

Conferință pe tema securității, la Universitatea ”Carol I”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iunie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : carol, universitatea, aparare, conferinta, securitate
 

”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea țării noastre în context internațional. Dezbaterea academică a avut teme de mare actualitate din domenii specifice precum securitatea națională și internațională și dinamicile geopolitice, geoeconomice și geostrategice regionale și globale.

DOINA MUREȘAN, șef, Colegiul Național de Apărare ”Strategiile de apărare, în general, sunt foarte importante. Dacă vorbim despre strategiile de apărare în 2021, trebuie să ne referim la principalele evenimente ale anului și ale anului trecut. Aș menționa doar din două perspective și, anume, din perspectiva pandemiei, cea care ne-a cuprins întreaga lume și, sigur, strategiile trebuie să fie regândite și reconceptualizate, iar cea de-a doua perspectivă ar fi perspectiva amenințărilor hibride. Amenințări care se transformă, desigur, și care au impact asupra tuturor națiunilor.”

Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a lansat începând cu anul 2005, inițiativa științifică STRATEGII XXI, care are ca obiectiv crearea unui cadru adecvat pentru diseminarea rezultatelor cercetării științifice, precum și stabilirea și consolidarea unor parteneriate cu instituții de învățământ și cercetare, militare și civile, din țară și din străinătate. Sub egida STRATEGII XXI se desfășoară, anual, o serie de conferințe științifice de amploare, organizate de facultăți și centre de cercetare din cadrul Universității ”Carol I”.


Conferință pe tema securității, la Universitatea ”Carol I”

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2