Date companie
 
 
 
 

Conferință pentru lansarea Raportului privind Starea Mediului European, la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, director, agentia, ministrul, european, mediului, 2015, conferinta, starea, soer, gratiela, bruyninckk
 

Europenii se bucură de aer și apă mai curate, urmare a politicilor Uniunii Europene în domeniu. De asemenea, la groapa de gunoi ajung mai puține deșeuri, deoarece se reciclează mai mult decât în trecut. Cel puțin așa rezultă din Raportul privind Starea Mediului European - SOER 2015, lansat astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care au participat directorul executiv al Agenției Europene de Mediu, Hans Bruyninckk, și ministrul Mediului din România, Grațiela Gavrilescu. Potrivit șefei de la Mediu, e loc și de mai bine, iar prosperitatea viitoare depinde de măsuri mai îndrăznețe în domeniul politicilor, al cunoașterii, al investițiilor și al inovării.

GRAȚIELA GAVRILESCU, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor "Avem un an extrem de important, lucru pe care l-a identificat și directorul executiv. Conferința de la Paris va fi semnificativă pentru ceea ce înseamnă perioada următoare. Astăzi, oricum evoluția noastră este semnificativă. Nu este într-adevăr la parametri pe care noi îi dorim, de aceea, toate eforturile pe care le întreprindem, atât la nivelul ministerului, cât și prin factori decizionali la nivel local și prin autoritate, respectiv Agenția Națională de Protecția Mediului și nu numai."

HANS BRUYNINCKK, director executiv, Agenția Europeană de Mediu "Cea mai importantă concluzie este că politicile chiar funcționează. În primul rând acestea aduc un mediu mai bun, ceea ce vă doriți și dumneavoastră, și, în doilea rând, ele contribuie la o sănătate mai bună a mediului, deci contribuie la sănătatea oamenilor."

Agenția Europeană de Mediu este o agenție a Uniunii Europene și are scopul de a sprijini dezvoltarea durabilă și de a contribui la îmbunătățirea stării mediului în Europa. Raportul SOER 2015 oferă o evaluare cuprinzătoare și integrată a stării mediului european, care conține, de asemenea, evaluări și date la nivel mondial, regional și național.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2