Date companie
 
 
 
 

Consiliul Național de Eticã decide joi dacă se autosesizează în cazul de plagiat al premierului Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, consiliul, national, plagiat, etica
 

Consiliul Național de Eticã va decide, joi, dacã se va autosesiza în cazul scandalului de plagiat în care este implicat premierul Victor Ponta. Cum Consiliul nu a fost sesizat de nimeni, până acum, pe această temă, membrii acestui organism trebuie să decidă dacă se autosesizează sau nu în acest caz.

TUDOR PRISECARU, președinte A.N.C.S. "O lucrare de doctorat e, ca orice alta lucrare stiintifica si procedura standard spune că cel care ia prima atitudine e Consiliul National de Etica. Acesta se poate autosesiza sau poate primi reclamații. Până în acest moment nu s-au făcut reclamații."

In cazul în care vor hotărî să analizeze lucrarea de doctorat a premierului, membrii Consiliului trebuie să dea un verdict în maximum 3 luni.

TUDOR PRISECARU, președinte A.N.C.S. "Conform procedurilor, în situația autosesizării urmează analiza unui dosar compus din mărturii, audieri, rapoarte ale unor experti pe care consiliul îi numeste, rapoarte ale universitatii. Decizia consiliului poate fi propusă de retragere a titlului, de retrogradare, de retragere din functie. Ei nu pot lua o decizie pe loc, dar perioada de analiza nu poate depăsi 90 de zile."

Decizia Consiliului National de Etica are nevoie și de avizul ministrului Educației și poate fi contestatã în instanțã. La final, deciyia este comunicată Consiliului Național de Atestare a Diplomelor și Certificatelor Universitare, care se va pronunța în cazul de plagiat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2