Date companie
 
 
 
 

Consumul de medicamente a scăzut în pandemie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, piata, roman, consum
 

Pandemia de COVID-19 a afectat și piața de medicamente! Astfel, românii cumpără mai puține cutii de la lună la lună, consumul scăzând cu 16,6%, potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piață Cegedim. Șeful Terapia Cluj, Dragos Damian, a declarat că vom ieși mai bolnavi din pandemie, față de cum am intrat și a atras atenția asupra importanței producției locale de medicamente, mai ales pe fondul crizei sanitare actuale. Acesta explică faptul că scăderea se înregistrează din cauza faptului că oamenii nu mai ajung la farmacii și în spitale, în contextul de față. De altfel, asociațiile de pacienți atrag atenția asupra riscului la care sunt expuși pacienții cu alte afecțiuni, care nu găsesc tratamente sau sunt nevoiți să aștepte pentru a fi tratați.

BIANCA ROTARU, reporter „Proprietarii de farmacii spun că au observat că oamenii nu mai cumpără medicamente de prevenție, eliberate fără prescripție medicală cum sunt, de exemplu, suplimentele alimentare. Pacienții se limitează, acum, la rețeta eliberată de medic sau la tratamentul punctual pentru o afecțiune.”

În ceea ce privește valoarea medicamentelor, vânzările de unități au cumulat 1,2 miliarde de lei în luna iunie a acestui an, în scădere cu 13% față de iunie 2019. O scădere de aproape 20% a consumului de medicamente ar fi catastrofală, punctează Dragos Damian. Pandemia a pus sub presiune chiar și industria producătoare de medicamente, una dintre puținele care au funcționat în perioada restricțiilor pe fondul stării de urgență. În acest context, producătorii europeni au găsit cu greu materia primă pentru a duce la bun sfârșit procesul de producție a medicamentelor, atât de utile în lupta cu noul coronavirus. Cei mai multi dintre ei au fost dependenți de importurile din țări precum India și China. Mai mult de atât, și costurile materiei prime au crescut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2