Date companie
 
 
 
 

Containere cu deșeuri periculoase, depistate în Portul Agigea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vama, politia, garda, frontiera, mediu, gunoi, portul, containere, deseuri, germania, agigea, belgia
 

Anchetă în cazul containerelor cu deșeuri nereciclabile provenite din Belgia, descoperite în Portul Constanța, Sud Agigea! Echipele de control de la Poliția de Frontieră, Vamă și Garda de Merdiu au descoperit gunoaie nedeclarate, în 5 containere, dintr-un lot de 50, care ar fi urmat să ajungă la o societate din Ploiești. Containerele au fost descărcate de pe o navă aflată sub pavilion Liberia.

PETRIȘOR IRIMIA, purtător de cuvânt, Garda de Coastă „Containerele fuseseră încărcate în Germania, iar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia. Astfel, s-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală containerele conțineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost constatate deșeuri lemnoase, metalice, precum și deșeuri periculoase.” 

În cazul unui alt container, încărcat în Canada, potrivit documentelor prezentate la autoritatea vamală, acesta figura ca fiind umplut cu articole de uz gospodăresc, familial. În realitate, au fost găsite deșeuri inutilizabile. În ambele cazuri comisarii Gărzii de Mediu Constanța nu au permis intrarea pe teritoriul României.

STELUȚA POPESCU, comisar șef, Garda de Mediu Tulcea „S-a dispus returnarea acestora în țara de origine Germania și împreună cu poliția de frontieră s-a făcut încadrarea pentru sesizarea penală către Parchet.” 

În cauză se fac cercetări, coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanta, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de acte nereale și import ilegal de deșeuri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2