Date companie
 
 
 
 

Contracte de finanțare pentru nouă monumente istorice, prin Programul RO-CULTURA

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : finantare, culturii, ministerul, proiecte, restaurare, gheorghiu, trimbaciu
 

Balon de oxigen, pentru proiectele de restaurare și revitalizare a monumentelor istorice! Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, și directorul Unitatății de Management a Proiectului, Bogdan Trîmbaciu, au semnat, astăzi, nouă contracte de finanțare aferente proiectelor de restaurare și revitalizare a monumentelor istorice. Proiectele fac parte din Programul RO-CULTURA, finanțat prin Granturile Serviciului Economic European 2014 – 2021. Până în prezent, au fost finanțate 109 astfel de proiecte.

ALEXANDRA VLAD, reporter „Scopul proiectului vizează îmbunătățirea managementului patrimoniului cultural. Au fost depuse 27 de cereri de finanțare, iar 9 proiecte sunt, în final, finanțate. Cele 9 proiecte creează peste 100 de locuri de muncă.”

BOGDAN GHEORGHIU, ministrul Culturii „Acesta este cel mai mare dintre cele șapte apeluri din cadrul programului privind restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice. Nouă monumente istorice vor căpăta o nouă înfățișare . Cele nouă proiecte câștigătoare aparțin, în majoritate, unor instituții publice. Șapte dintre ele sunt dezvoltate în parteneriat cu entități din Norvegia și Islanda.”

BOGDAN TRÎMBACIU, director, Ministerul Culturii „Programul RO-CULTURA există datorită finanțărilor oferite de Norvegia, Islanda și Liechtenstein pe cadrul 2014 – 2021. Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, a mai gestionat acest tip de fonduri și a mai avut două programe în valoare totală de 27 de milioane de euro în perioada 2013 – 2017, prin care a finanțat 109 proiecte și am avut un grad de absorbție de peste 90%.”

Printre clădirile care vor beneficia de restaurare se numără Muzeul Județean „Teoharie Antonescu”, casa memorială a compozitorului Paul Constantinescu și Casa de Cultură „Vila Elisabeta”. Suma maximă acordată pentru un proiect este de 2 milioane de euro, însemnând 80% din totalul cheltuielilor, iar valoarea fiecărui proiect se apropie de această limită. Proiectele vor fi puse în practică începând cu 1 octombrie, iar lucrările trebuie să fie finalizate în maximum 43 de luni.


Contracte de finanțare pentru nouă monumente istorice, prin Programul RO-CULTURA

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2