Date companie
 
 
 
 

Contractul cu Bechtel, renegociat de Ministerul Transporturilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : autostrada, contract, ministerul, boagiu, Bechtel, transporturilor, negociere, tronson
 

Ministerul Transporturilor a renegociat contractul cu Bechtel, pentru realizarea autostrãzii Transilvania. În urma negocierilor, constructorul american va mai realiza doar tronsonul Suplacu de Barcãu - Bors, cu o lungime de 64 de kilometri, la un pret de sapte milioane de euro pe kilometru, cam de trei ori mai ieftin decât în prezent.

MIHAI LUP, lider de sindicat "Stiu doar cã se va lucra anul viitor, sau, mã rog, din toamna acestui an pe tronsonul Suplacu de Barcãu-Bors, atât. -Am înteles cã si-au redus costurile la o treime decât erau initial? -Da, într-adevãr am auzit. Dar nu am nicio confirmare. Nu am nimic scris."

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, este multumitã de rezultatul negocierilor.

ANCA BOAGIU, ministrul Transporturilor "Este o negociere din care ministerul si compania au reusit sã obtinã maximul dintr-un contract pe care-l cunoasteti cu totii.

Statul român a reușit să obțină prețuri de construcție mai mici cu aproape jumătate pentru Autostrada Transilvania, după negocieri dure cu Bechtel, în schimbul plății unei tranșe din datorii.In urma negocierilor, pretul unui kilometru terminat de autostrada ar putea sa scada la aproape jumatate fata de circa 30 de milioane de euro, cat costa in prezent. Proiectul de construcție a Autostrăzii Transilvania, pe traseul Brașov-Borș, a început în 2004, în ultimul an de guvernare a cabinetului lui Adrian Năstase, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat direct către Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autoritățile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit inițial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an. Renegocierea contractului cu Bechtel, pentru constructia Autostrazii Transilvania, este acum "pe calea cea buna", insa cei care l-au semnat au fost "mai degraba dusmani ai statului", a declarat ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, dupa incheierea ultimelor negocieri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2