Date companie
 
 
 
 

Contre între jandarmi și participanții la ultimul protest privind exploatarea de la Roșia Montană

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : jandarmi, protestatari, legea, palatul, parlamentului, rosia, montana, exploatare
 

Contre între jandarmi și manifestanții care se opun exploatării de la Roșia Montană! Zeci de manifestanți s-au strâns, din nou, în fața clădirii Parlamentului, pentru a-și scanda nemulțumirea cu privire la proiectul minier din Munții Apuseni. Forțele de ordine au încercat să-i îndepărteze pe protestatari, pe motiv că acțiunea lor este ilegală. Ca să-i convingă, jandarmii au invocat textul legii, dar fără succes.

AMBIANȚĂ "Articolul 26, din Legea 60! - Nu, eu v-am rugat să ne citiți articolul 3, din legea 60. Dacă se poate! Dacă se poate! Puteti? Vreau să îl citiți pentru dânșii. - Dânșii îl găsesc pe net! Eu m-am oprit la articolul 26. - Vă rog să ne cititi articolul 3 se poate? Da sau nu! - Nu sunt eu în măsura să vă citesc eu articolul. - Nu sunteți în măsură, dar mă somați să părăsesc un trotuar."

Discuțiile între protestatari și jandarmi au continuat minute bune. Demonstranții și-au susținut punctul de vedere, potrivit căruia legea 60, articolul 3, permite manifestările în fața unei instituții publice. În cele din urmă, tinerii au fost legitimați.

VOX "În România, în București, nu poți să stai cu un tricolor pe trotuar. Pentru ei este foarte simplu să scrie o amendă și, apoi, eu să umblu jumătate de an, să o contest la Tribunal."

VOX "În momentul în care sunt legitimați, trebuie să știm dacă vor fi sau nu sanctionați. Măsurile vor fi comunicate!"

Manifestația din fața Palatului Parlamentului a fost organizată în semn de protest față de tergiversarea lucrărilor din Comisia specială pentru Roșia Montană.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2