Date companie
 
 
 
 

Controale și inventare la toate bibliotecile din România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : controale, ministerul, educatiei, parchet, sesizare, biblioteci, inventare, pedagogica
 

Controale și inventare la toate bibliotecile din România, de săptămâna viitoare! Reprezentanții Ministerului Educației sunt în alertã, dupã ce corpul de control a descoperit cã lipsesc peste patru mii de cãrți din Biblioteca Pedagogicã din București. Dintre aceste cărți, aproape 200 sunt de patrimoniu, scrise între anii 1642-1850. Directorul instituției are o explicație!

CARMEN PESANTEZ, director, Biblioteca Pedagogică Națională "Eu cred că acele cărți, care existau în saci, nu corespundeau cu ceea ce apărea în registru și, din acest motiv, au fost la un inventar create lipsă, dar ele n-au existat niciodată."

Problemele de la Biblioteca Pedagogică nu se opresc aici! Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că directorul s-ar fi numit singur în funcție, iar contabilul șef și-a adăugat, cu de la el putere, un spor la salariu de aproximativ o mie de lei.

REMUS PRICOPIE, ministrul Educației "Biblioteca Pedagogică nu a mai fost inventariată din 1984. Directorul s-a numit singur! Eu așa ceva n-am mai auzit! Contabilul șef a decis singur să aibe un spor de o mie de lei și lista este lungă. "

CARMEN PESANTEZ, director, Biblioteca Pedagogică Națională "În ceea ce privește probleme administrative, nu neg că n-ar fi existat, pentru că au fost de pe vremea foștilor conducători. Eu am preluat niște lucrări. Din păcate, n-am putut să gestionez unde este culpa fiecăruia. Trebuie să ne-o asumăm."

De scandalul de la Biblioteca Pedagogică a aflat și premierul Victor Ponta.

VICTOR PONTA, premierul României "Cer corpulului de control să facă verificări, pentru că nu mai este administrativ, ci chiar penal. Dacă e atât de grav, trebuie intervenit."

La finalul controalelor, Ministerul Educației va decide dacă va face sau nu o sesizare penală la Parchet.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2