Date companie
 
 
 
 

Control la spitalul din Brăila, în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, control, moarta, nascut, ministrul, sanatatii, tanara, septicemie, Braila, costache, placenta
 

Noul ministru al Sănătății, Victor Costache, cere conducerii Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean. Demersul ministrului vizează cazul unei tinere în vârstă de 19 ani, care a murit în spital, la o lună după ce a născut. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, echipa de control va verifica respectarea calității actului medical pentru pacient, a protocoalelor și a circuitului pacientului, condițiile igienico-sanitare. Conform raportului medico-legal întocmit după autopsie, tânăra femeie a făcut o infecție puternică, din cauza unui rest de placentă rămas după naștere. După externare, s-a simțit tot mai rău și a fost nevoită să cheme ambulanța.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Tânăra a ajuns la spital, dar medicii care au consultat-o au acuzat-o că se alintă și că, de fapt, nu ar avea nimic, așa că au trimis-o acasă. A doua zi era, deja, în stare foarte gravă și familia a chemat din nou salvarea, care a dus-o de urgență la spital. De data asta, medicii au ajuns la concluzia că tânăra femeie are meningită. Din păcate, s-a stins din viață la scurt timp, iar, în urma autopsiei, s-a constatat că decesul s-a produs din cauza unei septicemii provocate de restul de placentă.”

Acum, familia tinerei cere să i se facă dreptate. Cazul a provocat revoltă printre locuitorii Brăilei. Mulți dintre ei au protestat, joi seară, în fața Spitalului Județean. Ministrul Sănătății a promis că va face publice concluziile controlului pe care l-a cerut.


Control la spitalul din Brăila, în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ursul care a agonizat pe marginea drumului din județul Harghita, eutanasiat ( 17 Noiembrie 2019 )

  Situație revoltătoare, în județul Harghita! Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional. Un urs lovit, sâmbătă seară, de un autoturism, la ieșirea din localitatea Praid, a fost lăsat agonizeze pe marginea drumului.

 • Pensionarii, prinși în ”labirintul” birocrației ( 17 Noiembrie 2019 )

  Birocrația care întârzie și cu 6 luni recalcularea pensiilor, aspru criticată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de facebook. În postare, ministrul Muncii menționează că pensionarul are de făcut 10 pași ce se întind...

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 • 13 noi puncte fixe de control al rovinietei ( 15 Noiembrie 2019 )

  Noi puncte fixe de control rovinietă, la frontieră! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, vineri, au fost puse în funcțiune 13 puncte fixe de control al valabilității rovinietei.

 • A fost testat primul heliport funcțional al spitalului Universitar din București ( 14 Noiembrie 2019 )

  Primul heliport funcțional al Spitalului Universitar din Capitală a fost testat înainte de a fi deschis. Un elicopter a survolat unitatea spitalicească și s-a apropiat suficient de mult de construcție, pentru a stabili traseul optim de aterizare. Tot cu această ocazie s-a testat și balizajul. Elicopterul nu a atins platforma heliportului, dar a coborât foarte aproape. Testele au durat o oră și jumătate. Piloții au inspectat și cele două culoare de zbor, de zi și de noapte.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2