Date companie
 
 
 
 

Control la spitalul din Brăila, în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, control, moarta, nascut, ministrul, sanatatii, tanara, septicemie, Braila, costache, placenta
 

Noul ministru al Sănătății, Victor Costache, cere conducerii Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean. Demersul ministrului vizează cazul unei tinere în vârstă de 19 ani, care a murit în spital, la o lună după ce a născut. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, echipa de control va verifica respectarea calității actului medical pentru pacient, a protocoalelor și a circuitului pacientului, condițiile igienico-sanitare. Conform raportului medico-legal întocmit după autopsie, tânăra femeie a făcut o infecție puternică, din cauza unui rest de placentă rămas după naștere. După externare, s-a simțit tot mai rău și a fost nevoită să cheme ambulanța.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Tânăra a ajuns la spital, dar medicii care au consultat-o au acuzat-o că se alintă și că, de fapt, nu ar avea nimic, așa că au trimis-o acasă. A doua zi era, deja, în stare foarte gravă și familia a chemat din nou salvarea, care a dus-o de urgență la spital. De data asta, medicii au ajuns la concluzia că tânăra femeie are meningită. Din păcate, s-a stins din viață la scurt timp, iar, în urma autopsiei, s-a constatat că decesul s-a produs din cauza unei septicemii provocate de restul de placentă.”

Acum, familia tinerei cere să i se facă dreptate. Cazul a provocat revoltă printre locuitorii Brăilei. Mulți dintre ei au protestat, joi seară, în fața Spitalului Județean. Ministrul Sănătății a promis că va face publice concluziile controlului pe care l-a cerut.


Control la spitalul din Brăila, în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2