Date companie
 
 
 
 

Controverse și acuzații

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Situatie tragedie Lacul Morii
 

Cine este vinovat de tragedia Anei Oroș, femeia ucisă de câinii, în zona Lacul Morii din București? Administrația Bucureștiului, primăria de sector, Poliția, Legislativul, Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București, oamenii care abandonează câinii pe străzi? Până la un răspuns clar din partea autorităților care au datoria să identifice vinovatul, în spațiul public sunt vehiculate opinii, acuzații și teorii. La conferința de presă susținută miercuri, edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că primarul Capitalei, Nicușor Dan, actualul city manager, Diana Pungă, și directorul ASPA, Georgiana Preda, sunt direct responsabili de proasta gestionare a maidanezilor. Mai mult, deși locuitorii din zona Lacul Morii au sesizat prezența unei haite de câini în zonă, ASPA nu a intervenit.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6 București ”Pe 14 ianuarie, fix cu o săptămână înainte de a se petrece oribilul atac, polițistul de proximitate al Poliției Locale a Sectorului 6 a chemat ASPA, fiind anunțat dispeceratul PMB despre faptul că o haită, atenție, o haită de zece câini, ar fi acolo. Acela ar fi putut să fie apelul salvator. Nu a venit nimeni. Pe mandatul meu, la mine în sector, prin inacțiunea ălora și prin faptul că eu nu am conștientizat când asociațiile civice mi-au spus aceste lucruri, a murit un om la mine în sector. Ce pot să-i transmit? Pot să-i transmit ceva? Ce cuvinte ar putea să audă acel copil să-i aline durerea? Ce cuvinte? Aș fi blocat, aș fi încremenit. Îmi pare rău.”

Prietenii Anei Oroș s-au adunat, miercuri seară, în fața sediului Primăriei Capitalei, pentru un ultim omagiu.

ANA MĂIȚĂ, reprezentant IREC ”Primăria Capitalei a dat pe mâinilei acestui city manager, Diana Pungă, ASPA București, iar doamna, doamnișoara Pungă a oprit capturările aproape de tot, a supraaglomerat adăposturile pentru că a dorit să nu eutanasieze niciun animal, în condițiile în care îi mor câte 40 de câini în adăposturi din cauza supraaglomerării. Această mamă, care cântărea 45 de kile cu bocancii de alpinism în picioare, când a ieșit din spital, făcută harcea parcea, mi-a zis așa: ”Bine că am fost eu și nu a fost un copil! Am crezut că nu mai scap, am zis că mor!”.”

SORIN CHIRIȚĂ, fost city manager al Capitalei ”Nicușor Dan și actualul city manager, Diana Pungă, au redus bugetul de capturare pentru a da în buget de promovare, crezând că oamenii vor avea aceasată activitate, să vină să prindă singuri câinii de pe stradă. Menținerea în funcție a lui Nicușor Dan și a Dianei Pungă creează un prejudiciu imens Capitalei și astfel de evenimente se pot repeta.”

VOX ”După cum stau regulamentele, se pare că ar fi vina împărțită. Să se mai unifice și să fie clar un responsabil. Cred că mai mulți ar trebui să își dea demisia.”

Deocamdată, ancheta privind cazul Anei Oros este în desfășurare.


Controverse și acuzații

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2