Date companie
 
 
 
 

Copii orfani, femei și barbați săraci, ținuți în sclavie, la stânele din județul Galați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : galati, barbati, politisti, saraci, copii, descinderi, femei, ciobani, sclavi, stane, sechestrate, batute, infometate
 

Caz cutremurător, în județul Galați, acolo unde mai mulți ciobani exploatau copii din centre de plasament, femei și bărbați săraci. În cazul în care nu respectau ordinele, victimele erau sechestrate, bătute și înfometate, iar dacă încercau să fugă de la stână erau ținute în lanțuri.

ȘTEFAN CĂPĂTAN, șef, Investigații Criminale Galați "Mâncarea era foarte puțină. Uneori, se rezuma la un colț de pâine, și el ros de șobolani. Dormeau în niște condiții primitive."

24 de persoane au fost aduse la audieri, în urma descinderilor efectuate de polițiștii gălățeni la mai multe stâne din județ.

Cei 18 sclavi, descoperiți de oamenii legii, proveneau din familii sărace sau destrămate, din județele Galați, Vaslui și Vrancea.

ȘTEFAN CĂPĂTAN, șef, Investigații Criminale Galați "Au fost și câteva femei, care și ele au muncit pe brânci, nu au primit niciun ban. Multe dintre ele au fost bătute, violate, obligate să întrețină raporturi sexuale și cu membrii grupării, dar și cu toți ciobanii."

Unul dintre adolescenții exploatați povestește că muncea de dimineața până noaptea pe brânci și, drept răsplată, era bătut.

VOX "Nu ne-a dat niciun ban. L-a trimis pe un băiat să vină să mă aducă înapoi. După, mi-a băgat mâna în gat și mi-a zis: dacă mai fugi, te omor!"

GETA AMARANDEI, mama victimei "A zis că s-a înțeles cu băiatul să-i dea 7 milioane pe lună și mie mi-a dat 1 milion și jumătate ca să am încredere în el."

Capii grupării sunt doi frați din localitatea Frumușița. Ei sunt cercetați alături de alte șapte persoane, pentru exploatarea celor 18 persoane. Printre altele, este vorba de lipsire de libertate, furt calificat, viol, tâlhărie și distrugere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2