Date companie
 
 
 
 

Copiii cu boli cronice, vulnerabili în fața SARS CoV-2

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medic, copii, coronavirus, covid, sars, vulnerabil
 

Deși copiii fac în general forme ușoare de COVID 19, există categorii vulnerabile care sunt mai sensibile la noul coronavirus, spun specialiștii. Este vorba de copii supraponderali sau cu afecțiuni cronice.

ADRIAN MARINESCU, medic, Institutul "Matei Balș" "Riscurile sunt categoric mai mici, depinde dacă are și afecțiuni cronice asociate, că se întâmplă totuși, cei mici pot să fie cu astm bronșic, pot fi supraponderali. Gândiți-vă că vorbim de copii de până la vârsta de 18 ani și că, din păcate, nu doar în România există copii supraponderali. Asta știți că s-a întâmplat și în Statele Unite, unde, din păcate, sunt mulți copii cu o greutate mult mai mare decât ar trebui." 

Potrivit studiilor la nivel global, cazurile cu evoluție gravă la copii sunt puține, cu exceptia patologiilor asociate care pun viața în pericol.

OANA PASCARU, reporter "Părinții copiilor care suferă de afecțiuni care îi fac mai vulnerabili în fața infecției trebuie să fie precauți și să solicite imediat ajutorul specialistului. O atenție sporită trebuie acordată copiilor care au suferit o operație de transplant, copiilor cu boli cronice, cardiaci, cu boli de rinichi sau cu sistemul imunitar fragil."

În cele mai multe cazuri însă, copiii infectați cu noul coronavirus sunt asimptomatici sau fac forme ușoare, care pot fi tratate acasă, sub îndrumarea medicului de familie, după ce au fost la medicul specialist și li s-a prescris tratamentul necesar.

ADRIAN MARINESCU, medic, Institutul "Matei Balș" "- Din fericire, numărul copiilor infectați cu SARS CoV–2 este mic și, dacă vorbim de Institutul ”Matei Balș”, procentul este unul în jur de 5%, cu mici variații. De asemenea, cei mai mulți dintre ei au forme ușoare, asta și pentru că cei mici nu au, în general, comorbidități. Se întâmplă destul de rar, atunci, și probabilitatea de a face o formă severă. Știți bine că, în Terapie Intensivă, sunt cazuri excepționale, nu numai la ”Matei Balș”, în general, în țară. - Dar, cum se manifestă la copii? Este o diferență, oarecum, între copil și adult? - Nu sunt diferențe semnificative, doar că, de cele mai multe ori, sunt simptomatici sau ușor simptomatici și, atunci, lucrurile se rezolvă de la sine."

În prezent, potrivit datelor Ministerului Sănătății, 241 de copii infectați cu noul coronavirus sunt internați în spitalele din țară, opt fiind la Terapie Intensivă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temeri legate de eficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului și de perioada de imunitate ( 20 Ianuarie 2021 )

  Producătorii vaccinurilor Pfizer și Moderna, aprobate în Uniunea Europeana și folosite și în România, susțin că produsele lor au o eficacitate de circa 95% în prevenirea simptomelor ușoare și severe ale bolii COVID-19.

 • Anchetă la Spitalul Floreasca, în cazul cadavrului dispărut ( 4 Ianuarie 2021 )

  Anchetă la Spitalul Floreasca din București, în cazul dispariției unui cadavru. Pacientul decedase, în ultima zi a anului trecut, din cauza bolii COVID-19. Când rudele pacientului decedat au mers la morga spitalului...

 • Toți copiii Centrului Național Media, pe lista lui Moș Crăciun ( 21 Decembrie 2020 )

  A fost odată un Moș bun cu barbă, care îi vizita pe copiii cuminți, chiar la Național TV. Pentru că știa că au avut note bune la școală și au ascultat de părinți și de bunici, Moș Crăciun venea cu desaga plină de cadouri...

 • Ajutor pentru copiii orfani ( 15 Decembrie 2020 )

  Moș Crăciun este așteptat de copii și anul acesta, chiar dacă pandemia a restricționat sever călătoriile la distanțe mari. 100 de copii de la un așezământ din Rucăr-Bran i-au scris deja Moșului, pentru a-i transmite ce își doresc să găsească sub brad, de sărbătoarea Nașterii Domnului. Din fericire, în pofida dificultăților, Moș Crăciun va porni la drum și de data aceasta, cu ajutorul mesagerilor săi: mai mulți antreprenori din Sectorul 2 al Capitalei.

 • Medicul Călin Doboș, supranumit „chirurgul vedetelor”, prins la graniță ( 13 Decembrie 2020 )

  Medicul Călin Doboș, supranumit „chirurgul vedetelor”, condamnat la închisoare definitiv pentru moartea unei paciente, a fost prins în timp ce încerca să fugă din țară. El a fost prins la vama Nădlac II-Csanadpalota, Ungaria...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2