Date companie
 
 
 
 

Copiii din județul Neamț adună mere și legume pentru zimbrii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, legume, concurs, neamt, scoli, copii, mere, fructe, zimbrii
 

"Ana are mere pentru zimbri"! Așa se intitulează proiectul inițiat de reprezentanții Parcului Natural Vânători Neamț, în care sunt implicați elevi din școlile nemțene. Proiectul se desfășoară sub formă de concurs între clasele de elevi din mai multe școli din zona Neamțului. Școlarii trebuie să adune cât mai multe fructe și legume pentru zimbrii din rezervație. Clasa care va aduna cea mai mare cantitate de fructe și legume va fi declarată câștigătoare și va primi materiale pentru dotarea sălii de curs, dar și un premiu surpriză.

VOX "- Îți plac zimbrii? - Da! Lăsăm să arunce cu merele."

VOX "Știm că zimbrilor le plac legumele, fructele și, cum ne place și nouă ciocolata, așa le plac și lor fructele și legumele."

Vizita la zimbri reprezintă, totodată o modalitate de a le oferi elevilor un curs de științe în aer liber.

VOX "Este și o oră practică, pentru că ei învață multe. Doamna ingineră le răspunde la toate întrebările legate de natură, de cum poate crește un arbore, cum poate crește sau evolua un animal, de preferință cele care sunt în zonă."

ELENA CUREA, inginer, Parcul Natural Vânători Neamț "Concursul intitulat "Ana are mere pentru zimbri" s-a bucurat de un deosebit succes. El constă în colectarea de furaje suculente, mere, pere, cartofi, care, în această perioadă, se găsesc, suculente, pe care le dăm zimbrilor de aici."

Concursul se va încheia pe 15 noiembrie. Toți elevii care participă la concurs vor fi invitați gratuit la Centrul de Vizitare a Parcului Natural Vânători Neamț.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2