Date companie
 
 
 
 

Copiii din satul hunedorean Holdea învață într-un container

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, scoala, holdea, container
 

Elevii din satul hunedorean Holdea învață de mai bine de 3 ani într-un container, a cărui suprafață nu depășește 20 de metri patrati. Copiii se încălzesc în prag de iarnă cu ajutorul caloriferelor electrice, iar conditiile de igiena personala nu au vreo legatura cu secolul 21.
Cei 10 elevi urmeaza in sat cursurile învatamântului gimnazial în conditii improprii, întrucât parintii lor nu au fost de acord ca micuții sa faca naveta 6 kilometri pâna în satul vecin.

LELICA GOLASIE, director, Școala Holdea "Este un modul amenjat, situatia este cunoscuta de primarie, de inspectoratul scolar. naveta. S-a gasit aceasta solutie de compromis ca acesti copii sa nu faca naveta MUSCA Iarna drumul este greu, accesul microbuzului este compromis uneori."

ALIN CHIOREAN, primar, com. Lăpugiu de Jos "S-ar putea rezolva sa fie elevii transportati la scoala din localitatea ohaba întrucât avem si microbuz scolar. Problema este perioada rece. Chiar si cu un tractor e greu accesibil."

Lectiile de citire, scriere sau matematica îsi urmeaza cursul firesc, iar copiii s-au obisnuit cu situatia.

ALEXANDRU LAUTARU, inspector general, I.S.J. Hunedoara "Sunt conditii improprii ca destinatie a spatului respectiv dar este o solutie temporara, speram ca la începutul anului sa o rezolvam definitiv."

De teama ca autoritartile sa nu se închida scoala container atât învatatoarea cât si parintii elevilor refuza sa stea de vorba cu presa.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2