Date companie
 
 
 
 

Copiii, în pericol să se îmbolnăvească, din cauza mizeriei din locurile de joacă din parcuri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : gunoaie, medici, copii, locuri, mizerie, parcuri, joaca, administratie, imbolnavire
 

Mucuri de țigarã, resturi alimentare, ambalaje și peturi! Le gãsim din abundențã în zona locurilor de joacă din parcuri. Medicii îi avertizeazã pe pãrinți cã micuții se pot rãni în cioburi de sticlã sau în bucãți de metal și că se pot îmbolnăvi din cauza mizeriei din perimetrul terenurilor de joacă. Semnalul de alarmă tras de medici nu pune în mișcare și administrațiile locale, care ar trebui să se ocupe și de zonele de joacă și agrement. Motivul: lipsa unor norme privind înlocuirea nisipului din pãrculețe! Și, în absența unor astfel de norme, factorii din administrație nu acționează în niciun fel.

ADRIAN BERE, director, Direcției de Mediu, Primãria Timișoara "Nu este prevãzut în niciun act legislativ, termenul la care trebuie schimbat. Am avut nenumarate sesizãri, reclamații, nemulțumiri, din partea cetãțenilor, deoarece semenii noștri intrã seara în parcuri, aruncã mucuri de țigarã."

VOX "Nu putem sã facem noi curãțenie, cã nu suntem angajați. Cei mici au nevoie sã respire un aer curat, nu mizerie și gunoaiele altora."

AURELIA ȚAGA, director medical, S.J.U. Bacãu "În aceste locuri se întâlnesc copii, care abia încep sã meargã, începând de la un an, pana la 5-6 anișori, cand funcția echilibrului la acesti copii nu este bine dezvoltatã. Copilul duce totul la gurã și se poate infecta."

CONSTANTIN ILIE, medic pediatru "Pãrintii au la dispozitie o arma extraordinarã: educația pentru igiena individualã! Dacã, dupa joacã, copilul este spălat, riscul de contaminare scade."

Toxoplasmoza, leptospiroza, afecțiunile gastro-intestinale sau alergiile sunt doar câteva dintre bolile la care sunt expuși copiii care se joacã în parcuri, printre gunoaie. Ca măsură preventivă, în lipsa unor norme care să impună reguli drastice privind păstrarea curățeniei în zona locurilor de joacă, medicii le recomandă părinților sã aibã în permanențã la ei soluții dezinfectante și să stea cu ochii pe copii, pentru a evita contactul acestora cu resturi periculoase pentru sănătate.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Copii la spital în urma accidentului de pe A2 ( 23 Iunie 2025 )

    Vești îngrijorătoare în urma accidentului grav de pe A2. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu impact emoțional. Un băiat de 9 ani, victimă a accidentului produs duminică seară pe autostrada A2, în județul Călărași, se află în stare gravă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. 

  • Sprijin pentru copiii palestinieni bolnavi ( 15 Mai 2025 )

    Peste 30 de palestinieni, adulți și copii, au fost aduși în România, în noaptea de miercuri spre joi. Transportul a fost realizat cu ajutorul unei aeronave C-27J Spartan, a Forțelor Aeriene Române. Din grup fac parte 12 copii bolnavi și 21 de aparținători.

  • Momente care au schimbat istoria ( 21 Aprilie 2025 )

    Președintele interimar Ilie Bolojan a participat la festivitățile organizate la Oradea, la aniversarea a 106 ani de la instaurarea administrației românești. 

  • Invitație de Paște, la Stâna de Vale ( 13 Aprilie 2025 )

    Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor se pregătește de Paște, dar peisajul arată ca înainte de Crăciun. Stratul de zăpadă este de aproape 20 de centimetri grosime, iar pârtiile de schi și săniuș sunt raiul iubitorilor sporturilor de iarnă.

  • Artă, din primii ani din viață ( 5 Aprilie 2025 )

    Educație culturală timpurie la Opera Comică pentru Copii, în Capitală! Programul le oferă celor mici primele lor întâlniri cu muzica, teatrul și arta prin spectacole interactive, ateliere creative și multe alte experiențe culturale adaptate vârstei lor.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2