Date companie
 
 
 
 

Copiii, tot mai dependenți de internet

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Mai 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : internet, copii, studiu, virtual, kasperky, dependenta, pericole
 

Tot mai mulți minori, dependenți de internet! Potrivit unui studiu realizat de Kasperky Lab, în România, un minor din zece este dependent de mediul online. Pe lângă temerea că ar putea să vadă conținut nepotrivit sau explicit și că există posibilitatea să comunice cu persoane necunoscute, părinții se tem că cei mici nu se pot distanța de lumea virtuală. Aceste motive de îngrijorare i-au determinat pe 33% dintre părinți să impună restricții legate privind timpul petrecut în mediul virtual, arată studiul.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Raportul arată că limitarea timpului petrecut în mediul online nu îi ferește neapărat pe copii de pericole. Pe parcursul unui an, 44% dintre aceștia s-au confruntat cu cel puțin o amenințare online. Din studiu mai rezultă că 12% dintre ei au accesat conținut nepotrivit sau au intrat în contact cu programe malware și cu viruși informatici."

Părinții au, însă, variante pentru a-și apăra copiii de pericolele mediului online și de a preveni dependența de lumea virtuală. Astfel, peste o treime dintre părinți vorbesc cu regularitate cu copiii lor despre pericolele online, iar 31% fac tot posibilul să-i supravegheze atunci când sunt online, eventual creând oportunități pentru a sublinia orice amenințare. De asemenea, suplimentarea efortului de educare a copilului joacă un rol important.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2