Date companie
 
 
 
 

Copil nãscut cu handicap, dupã ce medicul i-a prescris mamei un medicament interzis în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, medic, plangere, copil, avertisment, interzis, ginecolog, femeie, penala, handicap, turda, medicament, colegiul, medicilor, neuromotor
 

O femeie a născut un copil cu handicap neuromotor, după ce medicul ginecolog i-a administrat un medicament interzis în România. Este drama prin care trece o mămică din Turda. Copilul are acum patru ani, dar nu poate face nimic de unul singur. În urmă cu trei ani, părinții au depus plângere penală pe numele medicului, pentru vătămare corporală din culpă. Cu toate că a trecut atâta timp de atunci, ancheta nu este finalizatã. Femeia spune cã medicul o informase la un control, că fătul nu este poziționat bine, înainte de naștere și că i-ar fi prescris acest medicament.

DIANA CRIȘAN, mama copilului "La primul control când am fost să mă internez, aveam 40 de săptamani. Atunci era de gardã și mi-a spus că nu e poziționat cum trebuie copilul, sã mã duc peste o sãptãmânã. M-am dus la 41 de sãptãmâni. Eu am consideratã cã știe ce trebuie sã facã."

DORIN TĂTARU, avocat "Medicul ginecolog a administrat la naștere mamei un medicament care nu este pe piața româneascã și nu se folosește la provocarea nașterii. Medicamentul a provocat un travaliu intens. Ori, daca copilul nu era in pozitie naturală, a generat o sufocare a fãtului în timpul nașterii."

Medicul ginecolog care a prescris tratamentul, pentru a-i provoca gravidei travaliul, a refuzat să explice de ce a administrat un medicament interzis.

AMBIANȚĂ "Nu dorește sã vorbeascã. Nu va vorbi. Nu are ce explica. La revedere!"

Colegiul Medicilor din Cluj a dispus o anchetă în acest caz și, în baza concluziilor, a luat măsuri.

AUREL BIZO, președinte, Colegiul Medicilor Cluj "Comisia de disciplinã a emis o decizie prin care a fost găsit vinovat și i s-a dat un avertisment!"

Cazul este cercetat, acum, de Parchetul de pe lângã Tribunalul Cluj. Recent, Institutul de Medicinã Legalã a trimis Parchetului raportul de expertizã realizat de trei medici legiști. Cu toții consemneazã cã medicamentul respectiv nu este autorizat în România, însã doar unul dintre ei precizeazã cã administrarea lui a afectat copilul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2