Date companie
 
 
 
 

Corlățean cere anchetă la D.N.A. pentru scurgerea de informații în cazul "Năstase" și se teme de Raportul pe Justiție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raport, justitie, ancheta, general, DNA, procuror, nastase, anticoruptie, corlatean, kovesi, scurgere, informatii
 

Ministrul Justitiei, Titus Corlãtean, a cerut o anchetã la Directia Nationalã Anticoruptie, avand ca obiect scurgerile de informatii din cazul "Adrian Nãstase". In acest sens, Corlatean a sesizat inspectia judiciarã a Consiliului Superior al Magistraturii. Argumentul ministrului este acela cã modul in care a fost prezentat cazul in massmedia a dat impresia ca se face justitie la televizor.

TITUS CORLÃTEAN, ministrul Justitiei "Aceste lucruri la momentul respectiv au avut un caracter spectaculos, dar asta nu este justitie, este justitie televizatã, care încalcã prezumtia de nevinovãtie."

LAURA CODRUTA KOVESI, procurorul general al Romaniei "Daca are informatii sau indicii sau suspiciuni cu privire la acest aspect, poate sa depuna o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii, la Inspectia Judiciara, pentru a face verificari in acest sens."

Pe langa preocuparea privind cazul Nastase, Titus Corlatean lasa sa se inteleaga ca se teme de un nou scandal politic cu Traian Bãsescu, asa cã se abtine sã propunã noi sefi la DNA si Parchetul General. El a recunoscut, insa, cã nu vrea sã facã nominalizãrile pentru sefia DNA, înainte de prezentarea raportului pe justitie, peste douã sãptãmâni.

TITUS CORLÃTEAN, ministrul Justitiei "O eventualã propunere astãzi sau mâine într-un context politic extrem de frãmântat, de agitat, care propunere eventual ar introduce un element de reactie negativã la nivel prezidential si practic ar induce ideea unui nou conflict suplimentar, cred cã o astfel de contradictie ar genera mai mult efecte nefavorabile si ar putea avea influente asupra raportului din iulie."

LAURA CODRUTA KOVESI, procurorul general al Romaniei "Pana nu exista o numire pe aceasta functie de conducere, eu voi face prelungiri pentru continuitate la fel cum am facut cu toate functiile de conducere din Ministerul Public. Este atributul exclusiv al procurorului general, de a delega. Nu este atributul ministrului Justitiei, deci nu vad nicio problema."

Mandatul procurorului sef al DNA expirã în luna august, iar mandatul procurorului general, Laura Codruta Kovesi, este valabil pânã în octombrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2