Date companie
 
 
 
 

Cortina se ridică, la Festivalul de Teatru în limba spaniolă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Februarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, teatru, spaniola
 

Autori noi dar și dramaturgi clasici, în interpretarea elevilor de la secțiile bilingve de limba spaniolă! Tinerii au încercat să impresioneze publicul dar și jurații, la Palatul Național al Copiilor din Capitală cu piese ale căror teme au fost alese cu multă grijă: de la diferențele culturale dintre Mexic și SUA, până la suferințele conquistadorilor spanioli sau efectele pe care indeciziile le pot avea în viața de zi cu zi.

AMBIANTA

VOX  "Nu am avut emoții, au fost momente tensionate și le-am trecut destul de bine, (...) acțiunea se petrece la granița dintre Mexic și America."

VOX  "Rolul meu a fost foarte activ, mereu sunt pe scenă, (...) n-am fost pe margine, (...) eu sunt doamna de la bar, (...) stau și mă uit, privesc din umbră."

E.S. RAMIRO FERNANDEZ BACHILLER, ambasadorul Spaniei în România: "Teatrul, pentru mine, este un element fundamental în formarea și educarea elevilor. Îi ajută să lucreze împreună, să învețe o limbă, să-și dezvolte aptitudinile și să-și depășească temerile.Teatrul îi va ajuta să fie mai buni, nu doar la o limbă străină, ci să se și cunoască mai bine."

LLUIS ALEMANY GINER, profesor de limba spaniolă: "Îi ajută indirect, dar practic, (...) cu teatrul se poate descurca în limba vorbită. "Trebuie să știi replicile bine, să le prezinte, (...) și cred că îi ajută, (...) au devenit actori."

AMBIANTA 

Câștigătorii celei de-a XIII ediții a Festivalului de Teatru Școlar în limba spaniolă vor pleca într-o excursie la mare și vor participa la Festivalul de teatru în limba spaniolă, la Budapesta.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Snap, la cel mai mare festival de muzică retro din Europa, DISKOTEKA ( 15 Februarie 2020 )

  Snap, una dintre cele mai iubite trupe ale anilor ’80-’90, se pregătește să facă senzație la cea de-a doua ediție Diskoteka Festival, care va avea loc în perioada 1-3 mai, la Timișoara! 

 • Farmecul scenei: A început Festivalul de Teatru Școlar în limba spaniolă ( 14 Februarie 2020 )

  A început cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național de Teatru Școlar în limba spaniolă. Competiția, la care participă elevi ai secțiilor bilingve româno-spaniolă din toată țara, se desfășoară la Palatul Național al Copiilor din Capitală. Elevii au pregătit piese de teatru captivante și spectacole pe cinste pentru public.

 • Premiera spectacolului ”D'ale carnavalului”, la Teatrul Masca ( 8 Noiembrie 2019 )

  ”D`ale carnavalului”, în premieră la Teatrul Masca! Aseara a avut loc marea premieră a mult așteptatului spectacol regziat de Mihai Mălaimare. Carnavalul care este inspirat după operele lui Ion Luca Caragiale...

 • Musicalul "Parcul de Distracții", un real succes ( 28 Octombrie 2019 )

  Musical de excepție, pentru cei mici! "Parcul de distracții" este un spectacol 100% românesc, interpretat de micuții actori ai Teatrului Muzical de Copii București. Cei mici nu au fost, însă singuri pe scenă, ci au avut parte de compania unor actori consacrați precum Anca Țurcașiu, Daniel Burcea sau Maria Baciu, și de cea a artiștilor Orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2