Date companie
 
 
 
 

Corturi anti-caniculă, amplasate în Capitală și în alte orașe din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, medici, masuri, orase, corturi, anticanicula, recomanda
 

Măsuri anti-caniculă, în Capitală și în alte orașe din țară! Primăria Municipiului București a dispus amplasarea a 20 de corturi de prim ajutor, dotate cu aer condiționat, apă, personal medical și aparatură de specialitate, în toate sectoarele Capitalei. Topiți de căldură, oamenii s-au adăpostit în punctele de primajutor, ca să bea un pahar cu apă sau să li se ia tensiunea. Ca să facă față caniculei, fiecare caută să se protejeze, însă, cum poate.

VOX "Uite, cu pălărie, cu apă rece, bem apă. Sticlă cu apă, piersici, nectarine, prune, am luat aici."

VOX "Fructe și apă rece, mai puțin rece, așa, dar apă consum. D-astea, băuturi alcoolice, nu!"

VOX "Deocamdată, să știți că nu prea mă protejez, că sunt obișnuită și-mi place."

Corturile amplasate în mai multe zone, printre care Piața Victoriei, Piața Romană, Piața Universității, Unirii, Piața Moghioroș, Iancului, Crângași, Parcul Carol, Cișmigiu și Gara de Nord. Meteorologii ne avertizează că ne așteaptă câteva zile de foc.

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter "Potrivit avertizării meteorologilor, marți, miercuri și joi ne confruntăm cu un val de caniculă, în toată țara. În estul și sud-estul țării, mercurul din termometre va urca până la 40 de grade Celsius. În restul regiunilor, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade. Abia în weekend, temperaturile vor mai scădea ușor."

Pentru a trece cu bine de zilele caniculare, medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare, între orele 11.00 și 18.00. De asemenea, se recomandă consumul lichidelor, pentru o hidratare optimă a organismului, și o alimentație bazată, în special, pe fructe și legume. În plus, trebuie să se evite consumul de alcool, dar și băuturile care conțin cofeină.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2