Date companie
 
 
 
 

Corturi pentru cursuri, la școlile aglomerate. Tunelurile de dezinfecție, periculoase pentru sănătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoala, elev, container, cort, oms, dezinfectie, tuneluri, insp
 

Din toamnă, elevii ar putea merge prin rotație la școală, dacă ne vom confunta cu un nou val de îmbolnăviri de COVID-19. Ministrul Educației, Monica Anisie nu exclude scenariul ca orele de curs să se desfășoare în containere sau în corturi amplasate în curtea școlilor. Aceste măsuri ar urma însă să fie aplicată doar în cazul claselor suprapopulate, unde nu exisă condiții pentru respectarea regulilor de distanțare impuse de Ministerul Sănătății. Șefa Educației a mai precizat că infrastructura școlilor, mai ales a celor din mediul urban, nu ajută la respectarea distanței de doi metri între elevi. Pe de altă parte, tunelurile de dezinfecție pentru elevi, montate în zeci de școli și recomandate în Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, sunt considerate „risc pentru populație” de Organizația Mondială a Sănătății.

COSMINA STOIAN, reporter ”Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că pulverizarea persoanelor cu dezinfectanți cum ar fi într-un tunel, poartă sau cameră nu este recomandată în niciun caz. Această practică poate fi dăunatoare fizic și psihologic și nu reduce capacitatea unei persoane infectate de a răspandi virusul prin picături sau contact. Efectul toxic al pulverizării de substanțe chimice, cum ar fi clorul, pe persoane, poate duce la iritații la nivelul ochilor și pielii, bronhospasm cauzat de inhalare și efecte potențiale gastro-intestinale, cum ar fi greața și voma.”

Opinia experților O.M.S.este împărtășită și de Institutul Național de Sănătate Publică, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, care a emis și un comunicat în acest sens.


Corturi pentru cursuri, la școlile aglomerate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2