Date companie
 
 
 
 

Corturi pentru cursuri, la școlile aglomerate. Tunelurile de dezinfecție, periculoase pentru sănătate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoala, elev, container, cort, oms, dezinfectie, tuneluri, insp
 

Din toamnă, elevii ar putea merge prin rotație la școală, dacă ne vom confunta cu un nou val de îmbolnăviri de COVID-19. Ministrul Educației, Monica Anisie nu exclude scenariul ca orele de curs să se desfășoare în containere sau în corturi amplasate în curtea școlilor. Aceste măsuri ar urma însă să fie aplicată doar în cazul claselor suprapopulate, unde nu exisă condiții pentru respectarea regulilor de distanțare impuse de Ministerul Sănătății. Șefa Educației a mai precizat că infrastructura școlilor, mai ales a celor din mediul urban, nu ajută la respectarea distanței de doi metri între elevi. Pe de altă parte, tunelurile de dezinfecție pentru elevi, montate în zeci de școli și recomandate în Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, sunt considerate „risc pentru populație” de Organizația Mondială a Sănătății.

COSMINA STOIAN, reporter ”Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că pulverizarea persoanelor cu dezinfectanți cum ar fi într-un tunel, poartă sau cameră nu este recomandată în niciun caz. Această practică poate fi dăunatoare fizic și psihologic și nu reduce capacitatea unei persoane infectate de a răspandi virusul prin picături sau contact. Efectul toxic al pulverizării de substanțe chimice, cum ar fi clorul, pe persoane, poate duce la iritații la nivelul ochilor și pielii, bronhospasm cauzat de inhalare și efecte potențiale gastro-intestinale, cum ar fi greața și voma.”

Opinia experților O.M.S.este împărtășită și de Institutul Național de Sănătate Publică, aflat în subordinea Ministerului Sănătății, care a emis și un comunicat în acest sens.


Corturi pentru cursuri, la școlile aglomerate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Condiția precară a școlii românești, scoasă la iveală de pandemie ( 4 August 2020 )

  România pică examenul la Educație în fiecare an și nu dă semne că ar fi capabilă să pună la punct și să aplice o strategie de primenire a situației, în folosul generațiilor viitoare. Este adevărat că, perioada pandemiei...

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant ( 18 Iunie 2020 )

  Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...

 • OMS a luat decizii în cazul pandemiei pe baza unor date eronate ( 4 Iunie 2020 )

  Dezinformarea, mai periculoasă decât infecția cu noul coronavirus! Organizația Mondială a Sănătății și guvernele mai multor țări au modificat politici și tratamente privind pandemia de coronavirus, în baza unor date greșite furnizate de o firmă de analiză din Statele Unite. 

 • Elevii din anii terminali s-au întors la școală ( 2 Iunie 2020 )

  Elevii din anii terminali s-au întors la școală! Între 2 și 12 iunie se vor realiza numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. În această perioadă, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și de două ore pentru elevii de gimnaziu, iar pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, activitatea de pregătire nu va dura mai mult de patru ore pentru elevii de liceu și trei ore pentru gimnaziu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2