Date companie
 
 
 
 

Costisitoarea șosea de centură a Clujului, supranumită "centura de diamant", deschisă circulației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, circulatie, boc, ancheta, centura, scump, costuri, boagiu, sova, ocolitoare, diamant
 

Veste bună atât pentru clujeni, cât și pentru șoferii care tranzitează zona! Supranumită "Centura de diamant", din cauza costurilor exorbitante cu care a fost realizată, șoseaua ocolitoare a Clujului a fost deschisă circulației. Drumul în cauză a costat 140 de milioane de euro, de trei ori mai mult decât fusese calculat inițial. Prezent la ceremonia de inaugurare, ministrul Marilor Proiecte, Dan Șova, a declarat că a dispus o anchetă în acest caz. Cu o durată de execuție de șapte ani, Centura Vâlcele-Apahida este cea mai scumpă șosea ocolitoare din țară.

VOX "- Cum vi se pare centura? - Acum, că e finalizată, e în regulă. - Înainte, cum era să circulați pe sensul ocolitor? - Mai scurt, dar cu pantă mai mare. E în regulă. - De preț, ce părere aveți? - A costat 40 de milioane de euro? Nu sunt în cunoștiință de cauză."

VOX "Prețul, nu vreau să îl comentez. Puteam să facem, cred că, vreo 20 de km de autostradă, nu de drum de ăsta, sau, și mai bine! Foarte scumpă! Nu degeaba i se spune centura de diamant."

Costul lucrărilor a fost estimat la 50 de milioane de euro, dar suma a crescut semnificativ, iar termenul de execuție a fost extins din cauza unor alunecări de teren, care au apărut pe Dealul Feleacului.

DAN ȘOVA, ministrul Marilor Proiecte "Nu am venit să o inaugurăm, că a inaugurat-o Boc de două ori. Nu o mai inaugurăm încă o dată, doar o deschidem circulației și facem ce facem de un an și jumătate, îndreptăm dărâmăturile lui Boc. 140 de milioane. Acum, s-a terminat centura, declanșăm ancheta și eu sunt curios să aflu, și credeți-mă că aflu, așa cum aflu de toate contractele."

Centura a fost inaugurată, prima dată, în 2011, de fostul premier Emil Boc și de ministrul Transporturilor de la acea vreme, Anca Boagiu. Din cei 24 de kilometri proiectați, lipseau 3 kilometri, nefinalizați din cauza unor alunecări de teren.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2