Date companie
 
 
 
 

Cozi kilometrice la vămile din vestul țării

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vama, granita, coada, Ungaria, camioane, rusaliile, catolice
 

Forfotă mare în Vama Borș, în această dimineață! Camionagiii au așteptat ore bune pentru a trece frontiera, timp în care coloana de mașini de mare tonaj s-a întins pe mai bine de 5 kilometri. Motivul: Ungaria a sărbătorit Rusaliile catolice, în weekend, iar camioanele, cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, nu au avut voie să intre pe teritoriul țării vecine până luni seară, la orele 23.00. Tensiunea nervoasă a crescut pe măsura așteptării. Șoferii s-au supărat pe toată lumea, de la vameșii maghiari, care controlează prea amănunțit, până la ceilalți colegi camionagii, care nu respectă coloana.

VOX „Am, imediat, în de 5 ore și ceva de program, aici, pornit. Au trecut, pe lângă noi, vreo 30 de camioane, pe care domnul polițist doar i-a salutat.” 

Aceeași situație a fost și în celelalte vămi din vestul României. La Petea, timpul de așteptare era de 300 de minute, la Borș 2, de 120 de minute, iar la Vărșand, de 240 de minute.

VOX „Am vreo 4 ore de când aștept. E bătaie de joc, nu? Cam este. – Nu prea contează vama pe unde ieșiti? –Nu, nu e nicio diferență. De exemplu, săptămâna trecută, la Petea, am stat șapte ore. – Cum credeți că s-ar putea rezolva problema? – Trecem Ungaria cu bacul. Dacă mai plouă mult, trecem cu bacul.” 

Poliția de Frontieră le recomandă șoferilor de mașini de mare tonaj să verifice, în prealabil, aplicația online care afișează timpii de așteptare din fiecare vamă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2