Date companie
 
 
 
 

Cozile umilinței la ajutoarele pentru încălzire. Sute de oameni au stat la cozi imense în județul Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, cozi
 

Cozi la ajutoarele pentru căldură, în Drobeta-Turnu-Severin, județul Mehedinți! Sute de oameni cu probleme sociale și bătrâni bolnavi au stat la rând pentru un certificat fiscal care să le permită să-și depună dosarele de ajutoare pentru încălzire. 

VOX: "Cică suntem cetățeni europeni. De ce plângeți? Nu mi se dă adeverință să o depun pentru ajutorul de lemne, am ciroză hepatică, nu pot sta în picioare ore întregi, bătaie de joc." 

VOX: "Este un incapabil, intra pe lângă rând 20 de oameni, iar la rând nu dă voie la doi oameni e posibil așa ceva. De o oră și ceva stau. Trebuie să-și facă treaba, pentru asta sunt plătiți nu să stăm la rând." 

Prin certificatul fiscal se atestă că oamenii și-au plătit impozitele. Fară el nu pot depune actele pentru a primi subvenția la încalzire pentru iarnă. Cum termenul limită pâna la care pot depune aceste documente este 30 octombrie, sute de oameni au venit la Direcția de taxe și impozite și s-au așezat la coadă, unde după ore de așteptare, au răbufnit. 

VOX:" Nu mai pot să stau aci, cine nu și-a plătit impozitul până acum ce-a pațit? Eu l-am plătit, stau pentru o chitanță nu stau zece ore la rând că e bătaie de joc." 

VOX:" De la opt jumate stăm aici e 11." 

VOX:" Nu se poate să stăm oameni bătrâni, bolnavi în vârstă, aiureală, (...) nu se poate merge în halul ăsta. De ce nu fac mai multe centre domle." 

La Drobeta-Turnu-Severin sunt așteptați să depună actele pentru subvenția la încălzire circa șase mii de oameni, între care 5500 pentru subvenția la gigacalorie și alți 500 pentru banii de lemne. Ajutorul de încălzire se acordă celor care au venituri nete lunare de până la 615 lei pe persoană.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2