Date companie
 
 
 
 

Crăciun trist pentru locuitorii din Vaideeni, afectați de inundațiile din vară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinistrati, sarbatori
 

Sărbători triste pentru zeci de locuitori din comuna Vaideeni, județul Vâlcea, rămași fără case după inundațiile din vară. Oamenii stau în frig, în niște containere înghesuite. Mulți trăiesc din ajutorul social și se tem că nu vor avea ce pune pe masa de sărbători. Alexandru si Ana Lăcraru se numără printre sinistrații ale căror locuințe au fost luate de viitură. Ei au trei copii.

ANA LĂCRARU, sinistrată: "- Am făcut un brăduleț. Din toată sărăcia noastră, le-am făcut, că vedeau pe drum la oameni și cereau. - Când copiii tăi te întreabă de Moș Crăciun, ce le spui? - Nu știu ce să le mai spun, nu mai am cuvinte. - Câți bani ai în buzunar acum? - Acum nu am decât 10 lei. - Câți bani ai pentru masa de Crăciun? - Nimic."

Tinerii locuiesc într-o casă modulară. Pereții containerului sunt în permanenta umezi, iar copiii riscă să se îmbolnăvească.

VOX: "N-ai nimic, n-ai de niciunele."

Vârstnicii se tem că nu-și vor mai putea reface gospodăriile.

DUMITRA DANA, sinistrată: "- La casa dumitale aveai păsări? - Aveam, mi le-a luat apa. Mi-a luat 18 puișori. - Porc aveai? - Aveam, mi l-a luat apa. Mi-a luat cotețul cu totul, cu totul."

Autoritățile locale spun că există materiale de contrucții pentru refacerea locuințelor, dar nu sunt bani pentru a plăti o firmă care să le contruiască.

DANIEL BĂLUȚĂ, primar, comuna Vaideeni: "Prețul este undeva la un milion de dolari. Să sperăm că se vor găsi fondurile necesare, deoarece persoanele din acea zonă sunt grav afectate."

Viitura care a lovit comuna Vaideeni la sfârșitul lunii iulie a avariat în total 80 de locuințe. Doar trei dintre familiile de sinistrați se vor putea muta în casă nouă, în această iarnă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Crăciunul Favorit TV, în topul preferințelor ( 28 Decembrie 2020 )

  „Crăciun de poveste”, emisiunea care v-a adus în case și în suflet cele mai frumoase colinde, cântece și dansuri populare, la Favorit TV, v-a bucurat și duminică, pentru că sărbătorile continuă alături de noi! Fascinantul spectacol, adus în inima dumneavoastră de Raluca Diaconu, s-a situat în topul preferințelor iubitorilor de muzică populară autentică. Astfel, o medie de 192.000 telespectatori au urmărit programul Favorit TV, între orele 10.30 și 15.00. La orele prânzului, 312.000 de telespectatori urmăreau alături de noi un Crăciun de poveste.

 • Sfatul nutriționistului, pentru a evita problemele de sănătate după masa de sărbători ( 22 Decembrie 2020 )

  Conform tradiției, românul poartă grija festinului de sărbători. Crăciun, Anul Nou sau Paște înseamnă bucuria de a fi alături de cei dragi, dar și masa încărcată cu bunătăți.

 • Depresia, de sărbători ( 3 Ianuarie 2020 )

  În mini-vacanța de iarnă depresia se accentuează mai mult în rândul oamenilor! Pentru cele mai multe dintre persoane, Sărbatorile de Iarnă înseamnă petrecerea unor momente plăcute împreuna cu prietenii sau familia.

 • Spectacol de dimensiuni impresionante, în Bucovina ( 29 Decembrie 2019 )

  Obiceiurile de iarnă, transmise din străbuni, rămân un reper al identității naționale. În Bucovina, tradițiile reprezintă în continuare o ancoră pentru toți cei care an de an își amintesc de ceea ce ne unește cu adevărat. Suceava a găzduit un spectacol de dimensiuni impresionante: peste 1.500 de urători din întreg județul i-au bucurat pe localnici și turiști timp de aproape 10 ore. Oamenii au urmărit cu entuziasm parada organizată cu ocazia sărbătorilor, transmisă în direct de colegii noștri de la Favorit TV.

 • Sărbători magice, la Național TV ( 24 Decembrie 2019 )

  Noi detalii privind sărbătorile de poveste, la Național TV! Zeci de artiști renumiți vor cânta pentru dumneavoastră, de Crăciun și de Anul Nou. Muzica ușoară și cea populară, dar și cântecele de petrecere, vor aduce veselia și distracția...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2