Date companie
 
 
 
 

Cratere în faleza Dunării, la Galați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : faleza, Dunare, constructii, specialisti, universitatea, studiu, tehnica, cratere, nisip, saci, perimetru
 

Se surpă faleza Dunării, la Galați! Mai multe gropi imense, apărute peste noapte, pun în pericol viața localnicilor.

AMBIANȚĂ  "O groapă, o groapă mare, de vreo trei metri adâncime."

Cea mai recentă este o groapă cu diametrul de aproximativ trei metri și adâncimea de opt-nouă metri, apărută în zona pietonală, între două restaurante de pe faleză. Perimetrul a fost izolat cu saci de nisip.

AMBIANȚĂ "- Se întâmplă des, așa, pe stradă? Aveți idee? - Mult! - Știți măcar cauza? - Reparațiile!"

Este a doua groapă apărută pe faleza Dunării, după ce anul trecut, în aprilie, a mai apărut una. Din cauza fluviului care pune presiune pe mal, infiltrațiile au pătruns în terenul din jurul sistemelor de canalizare.

EMANUELA TURCU, purtător de cuvânt, Primăria Municipiului Galați "Așteptăm ca cei de la Academia Română și de la Institutul Național de Geologie să ne spună exact care este situația falezei, cum se deplasează ea și care sunt soluțiile pe care trebuie să le adoptăm."

Deocamdată, craterele apărute pe faleza Dunării așteaptă concluziile specialiștilor

PETRICĂ PAILEA, purtător de cuvânt, Prefectura Galați "Au sosit de la București specialiștii din cadrul Universității Tehnice de Constructii, cei care au realizat un studiu la comanda primariei Municipiului Galați, studiu care vizează stabilitatea falezei și, în special, a zonei care este acum afectată."

Pâna când vor găsi o soluție, autoritățile propun o rută ocolitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2