Date companie
 
 
 
 

Creditele în valută se vor scumpi pentru românii cu salarii în lei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : imprumut, banci, bnr, valuta, costuri ridicate la credite
 

Românii care nu au în conturi sume în euro vor fi nevoiți, în curând, să suporte costuri mai ridicate, în cazul în care doresc să se împrumute de la bănci. Excepție fac cei care își câștigă salariul în euro, dar și cei care vor să își cumpere o locuință. Experții BNR lucrează la proiectul de modificare a sistemului de creditare.

CRISTIAN POPA, viceguvernator BNR: "Dacã persoanele care solicitã acest credit nu au venituri sau economisiri suficiente în euro (...) trebuie ca acordarea de credite sã se facã în conditii de risc mai ridicat. -Adică mai scump? -Exact."

MUGUR ISĂRESCU, guvernator BNR: Nu vrem sã atacãm creditul în valutã pentru beneficiarii care au venituri în valutã, cum sunt exportatorii."

Creditele de nevoi personale vor fi doar în lei, la dobânzi mai mici decât acum.

CRISTIAN POPA, viceguvernator BNR: "Ar trebui, potentialii clienti, sã se astepte la o crestere a atractivitãtii creditelor în lei. Eu cred cã da. Am asistat la un proces de normalizare a dobânzilor în moneda nationalã."

În ultimii ani, Clienții băncilor au preferat să ia credite în euro, din cauza diferenței mari între costul unui credit în lei și cel al unui credit în euro. Pentru rate ale dobânzilor cu până la 5 puncte procentuale mai mici, românii erau dispuși să-și asume riscul valutar, care în ultimul timp nu a fost deloc de neglijat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2