Date companie
 
 
 
 

Cresc salariile magistraților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, lege, magistrati, toader, ministrul, justitiei, unitare
 

Salariile magistraților cresc în noua Lege a salarizării unitare, au declarat, pentru News.ro, oficiali din Ministerul Muncii. "Atât salariile procurorilor, cât și ale judecătorilor, se majorează în noua Lege, creșterea fiind mai mare în cazul judecătorilor. În toată Europa este la fel, judecătorii au salarii mai mari decât procurorii”, au afirmat sursele citate. Potrivit acestora, magistrații pot primi în continuare sporuri, pentru că plafonul de 30% este stabilit pe ordonatorul de credite, nu pe angajat. Precizările vin după ce membrii Consiliului Superior al Magistraturii și reprezentanții asociațiilor de magistrați s-au declarat nemulțumiți că nu au fost invitați de Ministerul Muncii la discuțiile privind proiectul Legii salarizării unitare și că nu știu ce conține acesta. Ministrul Justiției, Tudorel Toader a dat asigurări că nu vor exista scăderi salariale, și a precizat că cel mult unele sporuri „sunt în pericol”.

TUDOREL TOADER, ministrul Justiției "Pixul este la cel care decide. Cel care decide este Parlamentul, ca în orice stat de drept. Ar apărea diferențieri în interiorul aceleiasi bresle a magistraților. Răspunsul îl găsiți în decizia CCR din 2010."

Luna trecută, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că toți bugetarii vor avea în sporuri un voucher de vacanță și două norme de hrană, iar acestea nu vor ridica probleme, pentru că se reduce nivelul de sporuri la 30 la sută pe ordonatori de credite. Ministrul a mai spus că în final toate sumele trebuie să se încadreze în anvelopa salarială de 32 de miliarde de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2