Date companie
 
 
 
 

Crescătorie de păuni, în curtea Primăriei Urziceni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : urziceni, primarie, pauni
 

Crescătorie de păuni, în curtea primăriei din Urziceni! Exoticele păsări se plimbă prin curtea instituției, spre încântarea angajaților si a localnicilor care vin cu treburi la primărie. 26 de exemplare fac parte din patrimoniul primăriei și sunt predate pe baza de inventar de paznici, la fiecare schimb de tură.

CONSTANTIN SAVA, primar, Urziceni "Ii protejăm, le facem tratamentele necesare. De multe ori îi vedem pe blocurile cu 4-5 etaje. Pleacă prin oraș, dar seara se întorc."

VOX "Sunt foarte frumoși, mai ales în perioada de împerechere, că au acea corolate pene și sunt superbi. Ne-am obisnuit cu ele, fac parte din peisajul primariei Urziceni."

VOX "Eram mică, când i-am văzut prima dată."

VOX "S-au născut odată cu orașul și trăiesc alaturi de noi, cetățenii."

Primii păuni au fost aduși la primăria din Urziceni în anii '60, de edilul de atunci, de la conacul boieresc din Manasia, care fusese transformat în C.A.P.. Toate administrațiile care s-au perindat de-a lungul timpului pe la Primăria Urziceni le-au purtat de grijă frumoaselor păsări și acestea s-au înmulțit. Păunii au devenit, astfel, o adevarată emblemă a orașului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Priorități pentru Bragadiru ( 21 Iulie 2021 )

  Atragerea fondurilor europene, o prioritate pentru noul edil al orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu și-a preluat oficial mandatul de primar al orașului Bragadiru. După depunerea jurământului, în fața prefectului Daniel Tudorel Zamfir și în prezența membrilor Consiliului Local Bragadiru și a mai multor simpatizanți, noul edil a anunțat că se va apuca de treabă pentru a onora încrederea persoanelor care l-au votat.

 • Fosta conducere a Primăriei Sector 5, deplasare de lux la Cannes ( 21 Noiembrie 2020 )

  Plimbare în Franța, de 150.000 de euro, descoperită de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 5. Potrivit raportului dat publicității de actuala conducere a primăriei, privind activitatea instituției...

 • Propunerile Ramonei Mezei, candidat ALDE la Primăria Sectorului 2 ( 20 August 2020 )

  Modernizarea școlilor, cât mai multe creșe și locuri de parcare. Sunt doar câteva dintre proiectele Ramonei Mezei, candidat ALDE la Primăria Sectorului 2. Ramona a decis să își pună experiența în slujba cetățenilor Sectorului 2 pentru că s-a confruntat cu o serie de probleme aici, unde ea își desfășoară activitatea, iar fiul ei, Mihnea, învață.

 • Propunerile lui Adrian Vlad Chiotan, candidat ALDE la Primăria Sectorului 4 ( 19 August 2020 )

  Familia, casa și locul de muncă sunt cele mai importante lucruri în viața fiecăruia dintre noi, ne mărturisește Adrian Vlad Chiotan, un bucureștean care a decis să se dedice cetățenilor sectorului 4. L-am cunoscut pe reprezentantul ALDE, Adrian Vlad Chiotan, în Parcul Carol, unde ne-a vorbit despre valorile după care s-a ghidat de-a lungul timpului.

 • Tudor-Tim Ionescu și pasiunea pentru animale ( 15 August 2020 )

  Pasivitatea este de multe ori una din principalele probleme ale societății actuale. Tudor Tim Ionescu, consilier general în cadrul Consiliului Municipiului București și candidat ALDE la Primăria Sectorului 6 a decis să nu asiste pasiv în urma sesizării unor cetățeni din cartierul Militari. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2