Date companie
 
 
 
 

Crește numărul victimelor care pierd lupta cu viața

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : morti, becali, bani, tratament, incendiu, arsi, strainatate, avion, victime, pacienti, bilant, nato, colectiv
 

Numărul persoanelor decedate în urna tragediei din clubul Colectiv, în creștere! Alți cinci răniți s-au stins la spital, numărul deceselor ajungând, astfel, la 44. Asta, după ce în cursul zilei de sâmbătă au murit nouă răniți, fiind cea mai neagră zi de după noaptea de groază din Colectiv. Medicii avertizează, însă, că bilanțul ar putea fi și mai dramatic. În spitale sunt acum aproape 50 de pacienți care se zbat între viață și moarte, dintre cei peste 100 care mai sunt internați. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că pacienții care au nevoie de tratament în străinătate vor fi transferați, indiferent dacă sunt asigurați sau nu, precizând că toate costurile aferente transportului și tratamentului vor fi suportate de către stat.  Răniții care pot suporta transferul în afara țării vor fi transportați și cu un avion al NATO, aeronava putând efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele românești, a precizat ministrul Apărării, Mircea Dușa. El a precizat că sprijinul NATO vine la solicitarea autorităților române. Numărul celor care vor fi transferați nu este cunoscut, deoarece deplasarea depinde de starea lor de sănătate. În sprijinul răniților a venit și Gigi Becali. Omul de afaceri a declarat că este dispus să ofere oricâți bani este nevoie, însă, oferta sa nu are, deocamdată, finalitate.

GIGI BECALI, finanțator F.C.S.B. "Deci oricâți bani e nevoie, eu dau. Pentru că așa a vrut Dumnezeu să am. Ziceți că ați vorbit și cu ministrul? Cu ministrul am vorbit aici și mi-a spus: domnule Becali, nu avem nevoie. Dacă avem nevoie cumva, chestiune de procedură, probabil plăți ceva repede în străinătate. Pentru că le ia și două zile la Guvern aprobarea. Acum primul ministru nu poate da Ordonanță de Urgență, doar Hotărâre de Guvern. Apelez la dumneavoastră și după aia vă dăm banii. I-am zis că pun 2-3 milioane în cont, dar mi-a zis că nu e nevoie, omul."

Administrația Cimitirelor și Primăria Generală a Capitalei au pus la dispoziție locuri de veci gratuite pentru victimele din clubul Colectiv. Familiile celor care au decedat vor primi astfel ajutor pentru a-i îngropa pe tineri.

ȘTEFĂNEL MARIN, primarul general interimar al Capitalei "Am dispus conducerii Administrației Cimitirelor să identifice locuri de veci încât să venim efectiv în sprijinul persoanelor decedate. Până în acest moment sunt 12 solicitari, dintre care 3 în provincie și 9 în București. În afară de locurile de veci, punem la dispoziție și lucrările necesare înhumării, inclusiv soborul de preoți ai bisericilor aflate în curtea cimitirelor."

Medicii anunță că alți 10 răniți ar putea fi duși în Anglia, Finlanda și Norvegia. Sunt de asemenea în pregătire transferuri în Franța și Germania pentru începutul săptămânii viitoare. Pacientii vor fi asistati pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD și sprijinite de medici și personal de specialitate din Ministerul Apărării.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un bebeluș de opt luni, mort într-o casă cuprinsă de flăcări ( 7 Decembrie 2019 )

  Tragedie pentru o familie din județul Constanța! Un bebeluș de 8 luni a murit în această dimineață, în localitatea Cogealac, după ce casa în care se afla a luat foc. 

 • Accident mortal, pe un drum din județul Cluj ( 2 Decembrie 2019 )

  Tragedie pe DN 75 în județul Cluj, între localitățile Mihai Viteazul și Cornești! Doi oameni au murit, iar unul a suferit leziuni grave, după impactul dintre o mașină și un camion. Tragedia s-a produs în momentul în care camionul...

 • Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor ( 25 Noiembrie 2019 )

  Este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. În fiecare an, pe 25 noiembrie, este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor.

 • A fost testat primul heliport funcțional al spitalului Universitar din București ( 14 Noiembrie 2019 )

  Primul heliport funcțional al Spitalului Universitar din Capitală a fost testat înainte de a fi deschis. Un elicopter a survolat unitatea spitalicească și s-a apropiat suficient de mult de construcție, pentru a stabili traseul optim de aterizare. Tot cu această ocazie s-a testat și balizajul. Elicopterul nu a atins platforma heliportului, dar a coborât foarte aproape. Testele au durat o oră și jumătate. Piloții au inspectat și cele două culoare de zbor, de zi și de noapte.

 • Iohannis și Dăncilă se pregătesc pentru turul doi, perdanții se gândesc pe cine susțin ( 11 Noiembrie 2019 )

  Primul tur al alegerilor prezidențiale s-a încheiat, iar candidații fac bilanțul. Cei doi prezidențiabili care își fac încălzirea pentru turul doi, dau semnalul de unire a forțelor susținătorilor și pun la punct strategiile.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2