Date companie
 
 
 
 

Creșterea economică a României este condiționată de crearea locurilor de muncă, susține Mugur Isărescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, crestere, bnr, economie, isarescu, blocaj, munca, locuri, guvernator
 

România va avea creștere economică doar atunci când vor fi create noi locuri de muncă! Iar pentru asta, politicienii trebuie să renunțe la presiunile pe care le pun pe economia românească în anii electorali. Este avertismentul lansat de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul B.N.R. "Trebuie ca această țară să vrea un ciclu lung de dezvoltare, cu cât mai puține declinuri. Mai bine, să avem 4 %, dacă ăsta este potențialul economiei românești pe an, 4 la sută, nu 7 la sută, dar să fie pe vreo 10-12 ani, să apropiem nivelurile de dezvoltare. Cu alte cuvinte, sper că vom învăța că, dacă accelerăm creșterea economică dincolo de nivelul sustenabil în perioadele preelectorale, nu facem decât să grăbim declinul, în perioada post electorală."

Isărescu spune că, pentru ca România să iasă din blocajul economic în care se află, este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul B.N.R. "Aș spune aici, societatea, opinia publică din România ar trebui să ia o poziție de tip Mărășești. Pe aici nu se mai trece. Nu ne mai jucăm cu macrostabilitatea, întrucât ne-am jucat prea mult în ultimii 20 și ceva de ani și ne-am creat probleme."

În opinia lui Mugur Isărescu, în perioada următoare România ar trebui să exploateze la maximum forța de muncă și resursele naturale .« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2