Date companie
 
 
 
 

Creșterea salariului minim pe economie, între guvern și FMI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, guvern, majorare, economie, salariu minim
 

FMI cedează sub presiunea guvernului! După ce a respins cresterea salariului minim pe economie, delegatia fondului in Romania spune acum că există sperante pentru o majorare, incepand cu 2011. E nevoie, insa, de o analiza atenta, pentru cã o crestere substantiala ar avea efecte negative.

JEFFREY FRANKS - seful delegatiei FMI: "Ar putea fi loc de niște creșteri, dar trebuie sã vedem cât! Cresterea trebuie calculatã foarte atent! În sectorul bugetar suntem constrânsi de deficite si trebuie sã lucrãm în aceste marje. -Salariile pot reveni la valoarea dinaintea reducerii cu 25 %? -Va trebui sã tinem cont de deficitul agreat, si asta presupune niste calcule."

Liderul Cartel Alfa vrea ca nivelul salariilor sa revina la valoarea de dinainte de scădere.

BOGDAN HOSSU - presedinte Cartel Alfa: "Efectul, din punctul nostru de vedere, e mâncarea întregului fond de salariu. Nu se pune problema de cresteri, ci de revenirea la salariile de dinainte de scãderea, pe baza Legii 118."


Totodata, politicienii puterii spun ca sunt de acord cu majorarea salariului minim pe economie.

LASZLO BORBELY - vicepresedinte UDMR: "În legãturã cu salariul minim, ne-am exprimat disponibilitatea sã discutãm cu colegii din Coalitie sã mãrim nivelul salariului! -Pânã la cât? Care ar fi oferta UDMR la salariul minim? 720 a fost de la PDL! -Da, am înteles! Cam în jurul acestei cifre vom fi si noi de acord!"

Sindicatele cer majorarea salariului minim pe economie de la 600 la 750 de lei, dar patronatele se opun, intrucat o crestere a acestui tip de leafă ar fi dezastruoasa pentru firme. 50 de mii de companii ar putea intra in faliment daca se aplica aceasta masura.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

  Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Centru integrat de economie circulară, înființat la București ( 2 Iunie 2021 )

  Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative.

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2