Date companie
 
 
 
 

Creșteri semnificative ale salariilor dascălilor, în proiectul legii salarizării unitare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, salarii, profesori, legea, salarizarii, unitare
 

Creșteri salariale și în învățământ! Potrivit proiectului Legii salarizării unitare, creșterea salariilor de bază pentru personalul din educație este cuprinsă între 90% și 150%, pentru învățământul preuniversitar și între 33% și 125% pentru învățământul universitar. Noul proiect de lege prevede ca profesorii universitari să aibă, în anul 2022, salarii de bază cuprinse între 5.625 de lei și 10.880 de lei. De asemenea, un rector poate câștiga 16.232 de lei, în timp ce un decan ajunge să fie plătit cu 14.916 lei.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În învățământul preuniversitar, un profesor debutant cu studii de lungă durată va câștiga un pic peste 4.000 de lei, în timp ce un profesor cu gradul I va primi lunar un salariu de bază între aproximativ 4.400 de lei și circa 5.500 lei, în funcție de vechime."

Un profesor cu studii superioare de scurtă durată va câștiga, în 2022, între 4.052 și 4.600 în funcție de grad și de vechime, în timp ce un profesor debutant, cu astfel de studii, va primi 4.007 lei. Pentru învățător, educator, maistru-instructor cu studii de nivel liceal sunt prevăzute salarii cuprinse între 3.916 lei și 4.372 de lei, în funcție de grad și vechime. De asemenea, personalul didactic care îndeplinește funcția de diriginte, învățătorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru învățământul primar, profesorii pentru învățământul preșcolar vor beneficia de o majorare de 10 la sută a salariului de baza. Salarizarea cadrelor didactice încadrate ca profesor pentru învățământul preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar se face la nivelul încadrării pentru un profesor cu studii superioare din învățământul preuniversitar, potrivit legii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2