Date companie
 
 
 
 

Creșteri semnificative ale salariilor dascălilor, în proiectul legii salarizării unitare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, salarii, profesori, legea, salarizarii, unitare
 

Creșteri salariale și în învățământ! Potrivit proiectului Legii salarizării unitare, creșterea salariilor de bază pentru personalul din educație este cuprinsă între 90% și 150%, pentru învățământul preuniversitar și între 33% și 125% pentru învățământul universitar. Noul proiect de lege prevede ca profesorii universitari să aibă, în anul 2022, salarii de bază cuprinse între 5.625 de lei și 10.880 de lei. De asemenea, un rector poate câștiga 16.232 de lei, în timp ce un decan ajunge să fie plătit cu 14.916 lei.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În învățământul preuniversitar, un profesor debutant cu studii de lungă durată va câștiga un pic peste 4.000 de lei, în timp ce un profesor cu gradul I va primi lunar un salariu de bază între aproximativ 4.400 de lei și circa 5.500 lei, în funcție de vechime."

Un profesor cu studii superioare de scurtă durată va câștiga, în 2022, între 4.052 și 4.600 în funcție de grad și de vechime, în timp ce un profesor debutant, cu astfel de studii, va primi 4.007 lei. Pentru învățător, educator, maistru-instructor cu studii de nivel liceal sunt prevăzute salarii cuprinse între 3.916 lei și 4.372 de lei, în funcție de grad și vechime. De asemenea, personalul didactic care îndeplinește funcția de diriginte, învățătorii, educatoarele, institutorii, profesorii pentru învățământul primar, profesorii pentru învățământul preșcolar vor beneficia de o majorare de 10 la sută a salariului de baza. Salarizarea cadrelor didactice încadrate ca profesor pentru învățământul preșcolar, respectiv profesor pentru învățământul primar se face la nivelul încadrării pentru un profesor cu studii superioare din învățământul preuniversitar, potrivit legii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Propunere de introducere a unei taxe returnabile, pentru ambalajele de apă, sucuri și băuturi ( 20 Noiembrie 2020 )

  Sticlele de apă, suc sau bere, taxate suplimentar, dar cu posibilitatea recuperării banilor pe ambalaje! Ministerul Mediului a pus în dezbatere publică un proiect de lege care vizează taxarea PET-urilor, a sticlelor sau a dozelor...

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • Polița RCA, acceptată și pe format digital ( 27 August 2020 )

  Adio amenzi pentru lipsa RCA, în original, pe suport de hârtie.Începând de săptămâna viitoare șoferii vor putea prezenta politiștilor, la un eventual control în trafic, "polița de asigurare RCA pe suport hârtie...

 • Executivul amână creșterea salariilor profesorilor ( 15 August 2020 )

  Prognoza economică este una pesimistă! O spune premierul Ludovic Orban care explică astfel motivul pentru care Executivul amână creșterea salariilor profesorilor! „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul, citat de Mediafax. Acesta a ținut apoi să precizeze că afirmația sa a fost răstălmăcită.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2