Date companie
 
 
 
 

Creștinii ortodocși au participat, vineri, la slujbele închinate Înãlțării Sfintei Cruci

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, ziua, credinciosi, hunedoara, slujba, post, rugaciune, biserici, crucii
 

Credincioșii au participat, vineri, la slujbele închinate Înãlțării Sfintei Cruci în toate bisericile din țară. La Mânãstirea Prislop, din judetul Hunedoara, aproape 2.000 de oameni au luat parte la hramul lãcasului de cult, dar si pentru a se închina la mormântul pãrintelui Arsenie Boca, supranumit si Sfântul Ardealului.

VOX "Am venit pentru cã e sãrbãtoare mare pentru cã e Ziua Înãlțãrii Sfintei Cruci și cred în puterile divine ale Pãrintelui Arsenie."

VOX "Pentru ce v-ați rugat? Pentru vii, pentru morți. Pentru toți, pentru sãnãtate!"

Și credincioșii din Bacău au cinstit cum se cuvine sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci.

VOX "-Cum sãrbãtoriti astãzi? Cu post și rugãciune, pentru familie, pentru iertarea păcatelor, pentru ploaie."

VOX "La sate se bat nucii, se postește nu se mãnâncã carne."

VASILE TÃTARU, preot "Toți suntem chemați sã ne purtãm crucea, cum ne învațã Mântuitorul, cu multã demnitate și, dacã o vom purta cu multã demnitate, vom putea ajunge la Înãlțare prin Sfânta Cruce."

Înãltarea crucii se se cinstește încă din secolul al V-lea dupã ce Sfânta Împãrãtesã Elena a gãsit Crucea pe care a fost rãstignit Mântuitorul, la Ierusalim. Potrivit tradiției creștine, Ziua Crucii se cinstește prin post și rugăciune. Tot potrivit traditiei, în aceastã zi nu se mãnâncã fructe sau legume al căror miez se poate asemăna cu crucea. Printre acestea se numără usturoiul, nucile, prunele sau pepenii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2