Date companie
 
 
 
 

Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sf. Ilie Tesviteanul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sinaia, spital, biserica, onomastica, ilie, pelerini, sfantul, bocsa, biserici, procesiune, ortodoxa, videle
 

In fiecare an, pe 20 iulie, Biserica Ortodoxă Română sărbătorește ridicarea la cer a Sfântului Mare Proroc Ilie, Tesviteanul. Unul dintre cei mai importanți prooroci din Vechiul Testament, Sf. Ilie este celebrat ca un mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă.

MACARIE, episcop al Europei de Nord "Prin puterea rugaciunilor sale ne ajuta sa iesim intodeauna la liman, mai ales ca e seceta in tara si ne-am rugat sfantului prooroc ca prin rugaciune sa deschida cerurile"

Bisericile din toatã tara au fost pline de credincioșii care cinstesc, astfel, sărbătoarea Sfântului Ilie. Creștinii au mers la biserică pentru a se ruga și a aprinde lumânări în timpul nopții, dar și dis-de-dimineață. La Sinaia a avut locv chiar și o procesiune, la care au participat sute de credincioși, unii veniți și din alte zone din țară.

VOX "- Suntem din Galati, dar am rãmas profund impresionate. - Ce v-a impresionat? - Totul, totul. Foarte multã lume si foarte frumos."

VOX "Este o sãrbãtoare deosebitã pentru cã eu nu am participat la asa ceva niciodatã , însã îmi place cãldura oamenilor de aici. Îmi place ospitalitatea si mai ales cã toti sunt un suflet aici."

La Mãnãstirea "Sf.Ilie de la Izvor", din localitatea Bocsa, judetul Caras-Severin, s-au adunat peste o mie de credinciosi la rugãciune. Aici, autoritãtile au instalat corturi pentru pelerini.

VOX "Venim din Resita. Este cea mai mare sãrbãtoare. Mã bucurã faptul cã suntem atât de multi aici în curtea mãnãstirii."

În aceasta mare zi de sarbatoare a avut loc și sfințirea bisericii din incinta spitalului din Videle, de un sobor de preoți, în frunte cu Preasfintitul Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului. Constructia bisericii a inceput in urma cu un an, prin stradania credinciosilor din parohia Biserica "Sfanta Treime" din cartierul bucurestean Militari, pastorita de preotul paroh Anichit Ciuca.

GALACTION, episcopul Alexandriei si Teleormanului  "Iata ca Dumnezeu a lucrat ca acum sa se constituie toate elementele necesare pentru un astfel de locas."

ANICHIT CIUCA, preot, Biserica "Biserica intr-un spital are rolul de a tamadui si de a unge ranile sufletesti, dar si cele trupesti ale bolnavilor, asemenea Mantuitorului din Pilda Samariteanului milostiv."

GABRIEL SARU, preot, Biserica Spitalului Videle "Aceasta biserica sa ne aduca bucurie alinare si tamaduire tuturor celor care vor intra si se vor ruga la ea si la moaste."

Românii cinstesc sărbătoarea Sfântului Ilie în biserici, la rugăciune, dar și în familie. Peste 120.000 de români, care poartă numele de Ilie sau Ilinca își sărbătoresc onomastica.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pacientă rănită, după ce o bucată din computerul tomograf s-a desprins ( 30 August 2020 )

  O pacientă de la Spitalul Județean Timișoara a fost rănită în timpul unei investigații imagistice, după ce o bucată din computerul tomograf s-a desprins și a căzut peste ea! Pacienta, în vârstă de 36 de ani, suferise un accident vascular cerebral dar a reușit să se ferească la timp de bucata de aluminiu care a căzut, fiind lovită doar la o mână.

 • Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la Oradea ( 18 August 2020 )

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat, astăzi, o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, unitate sanitară Covid. În cadrul conferințe de presă susținute în timpul vizitei, ministrul a vorbit despre...

 • Cantitate mare de apă, donată Spitalului „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea ( 13 August 2020 )

  Solidaritatea este cel mai bun medicament în aceste vremuri de pandemie, iar companiile care au donat și donează spitalelor cele de trebuință ne ajută să respirăm mai liniștiți! Încă din primul moment...

 • Aurel Percă a primit palliumul binecuvântat de Papa Francisc ( 9 August 2020 )

  Eveniment, în sânul Bisericii Catolice din România! Arhiepiscopul Mitropolit Aurel Percă a primit însemnul de mitropolit al Bisericii Romano-Catolice din țara noastră. Este vorba de palliumul binecuvântat de Papa Francisc...

 • Sinucidere șocantă, la Spitalul Județean Oradea ( 17 Iunie 2020 )

  Caz șocant la Spitalul Județean Oradea! Un pacient în vârstă de 43 de ani a murit, după ce s-a aruncat de la etajul șase al unității medicale. Bărbatul era internat la Secția de Neurochirurgie a spitalului, pentru că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2