Date companie
 
 
 
 

Creștinii ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : crestini, ortodocsi, izvorul, tamaduirii, aghiasma
 

Creștinii ortodocși prăznuiesc, în vinerea din Săptămâna Luminată, Izvorul Tămăduirii, o sărbătoare închinată Maicii Domnului, care arată rolul Fecioarei Maria în mântuirea oamenilor. Enoriașii vin la biserică pentru a lua parte la slujba de sfințire a apei, cunoscută și sub numele de Aghiasma Mică.

ION GHEORGHE ȚEUGEA, preot "Acest praznic poartă denumirea de Izvorul Tămăduirii, tocmai datorită apei sfințite, care a făcut minuni prin folosirea ei, prin cei care au primit har de la Dumnezeu. Sfințirea apei a adus vindecări celor în suferințe, celor bolnavi."

VOX "Pentru noi este, cum să vă zic eu, pentru bine, pentru sănătate. O folosim și ne ajută."

VOX "Evoluția vieții mele, și credința în Dumnezeu, și aceste ape sfințite o dată pe an, și toate la un loc, considerăm că ne aduc binele, nu răul."

VOX "Foarte importantă pentru toți ortodocșii! Cred că are puteri vindecătoare, de când ne-am pomenit, de la părinți."

Legenda spune că înainte de a ajunge împărat, Leon cel Mare se plimba printr-o pădure situată în apropierea Constantinopolului, actualul Istanbul. La un moment dat, a întâlnit un orb rătăcit, care l-a rugat să-i dea apă și să-l călăuzească pe drumul spre cetate. Leon a pătruns în desișul din apropiere după apă, dar nu a găsit. Când se întorcea, a auzit-o pe Maica Domnului spunându-i: «Nu este nevoie să te ostenești, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adânc în pădure și luând cu mâinile apă tulbure potolește setea orbului și apoi unge cu ea ochii lui cei întunecați». Leon a făcut întocmai și îndată orbul a văzut. După ce a ajuns împărat, Leon a construit lângă acel izvor o biserică.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2