Date companie
 
 
 
 

Crin Antonescu și Victor Ponta cer demisia lui Traian Băsescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, presedinte, ponta, teren, ancheta, traian, antonescu, calarasi, senat, premierul, sarbu, comisie, ioana
 

Premierul României, Victor Ponta, și președintele Senatului, Crin Antonescu, cer demisia lui Traian Băsescu, în urma scandalului declanșat de achiziția a 300 de hectare de teren, în județul Călărași, de către fiica cea mare a președintelui! Tranzacția în cauză a fost posibilă grație unui credit de un milion de euro, pe care Ioana Băsescu l-a obținut de la CEC.

CRIN ANTONESCU, președintele Senatului "Convingerea mea fermă este că această nouă problemă are o singură soluție: demisia lui Traian Băsescu din funcția de președinte al României, acum, imediat!"

prin telefon: VICTOR PONTA, premierul României "Cred că e o cerere legitimă! În orice țară europeană, președintele, care a fost prins folosindu-și funcția în scop privat, demisionează. Cred că e o mlaștină în Călărași, din care Băsescu nu va mai ieși."

În ciuda neînțelegerilor din ultima perioadă, copreședinții USL au ajuns la un acord în privința înființării comisiei parlamentare, care să cerceteze această speță. Antonescu l-a propus chiar pe socrul premierului, Ilie Sârbu, la șefia comisiei.

CRIN ANTONESCU, președintele Senatului "Propun ca această comisie să fie condusă de Ilie Sârbu. Este lider la Senat. În legătură cu domnia sa, nu se îndoiește nimeni că, în lupta cu Băsescu, se clatină. Să nu îl aud pe colegul meu de luptă că e o treabă a Parlamentului! Să fie o treabă a Parlamentului, dar cu domnul Ilie Sârbu în frunte."

În timp ce social-democrații au considerat propunerea lui Crin Antonescu drept o glumă, Ilie Sârbu a declarat că a luat-o în serios și s-a arătat dispus să devină președintele comisiei de anchetă.

prin telefon: ILIE SÂRBU, senator PSD "Am pregătit draftul. Specialiștii au pregătit nota de fundamentare, inclusiv lista cu membrii comisiei. Ei vor nominaliza președintele. Dacă această comisie depinde de numirea mea, o accept. Trebuie să o accepte și comisia."

Ponta și Antonescu s-au înțeles ca înființarea comisiei de anchetă pentru pământul Ioanei Băsescu să intre pe ordinea de zi a ședinței, pe care conducerea Parlamentului o va avea miercurea viitoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2