Date companie
 
 
 
 

Cristian Cioacă a făcut apel la hotărârea de condamnare la 22 de ani de închisoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : instanta, inchisoare, apel, avocati, condamnare, cioaca, decizia
 

Avocații lui Cristian Cioacă au atacat cu apel, decizia magistraților Tribunalului Argeș de condamnare a fostului polițist la 22 de ani de închisoare. Dosarul va fi înaintat Curții de Apel Pitești. Cioacă a fost judecat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu. Instanța a contopit în acest caz pedepsele de 21 de ani de detenție pentru omor calificat și doi ani de închisoare pentru profanare de morminte. Sentința a fost pronunțată în cadrul unei ședințe publice, la care inculpatul, încarcerat la Penitenciarul Colibași din 30 ianuarie, nu a fost prezent. Procurorii și avocata familiei Ghinescu solicitaseră ca fostul polițist să fie condamnat pe viață.

CRINA RADU, avocat "Mi se pare pedeapsa mult prea blândă, pentru fapta deosebit de gravă, pe care a săvârșit-o Cristian Cioacă. Și-a omorât soția. Au trecut șase ani de zile, de la acel moment. Faptul cã a fost polițist l-a ajutat enorm."

Curioșii prezenți în sala de judecată au fost, însă, mulțumiți de decizia instanței.

VOX "Foarte bine, cine a făcut-o, s-o tragă!"

VOX "Atâtea probe care a găsit și-n apartament, mașină, multe și la Râșnov. A fost pedepsit pe drept... Da, da, pe drept!" Categoric."

Instanța a mai decis ca inculpatul să plătească despăgubiri de aproape 400 de mii de euro, rudelor și statului român. Astfel, Cioacă va trebui să achite 150.000 de euro părinților Elodiei, 100.000 fiului său și 135.000 de euro, drept cheltuieli de judecată. Cristian Cioacă a fost arestat preventiv la sfârșitul lunii noiembrie 2012, după ce probele ADN, ridicate din locuința celor doi soți, au demonstrat că acestea aparțin Elodiei Ghinescu, dispărută în 2007. Femeia a fost declarată ulterior moartă, deși cadavrul nu a fost descoperit vreodată. Potrivit procurorilor, Cioacă i-ar fi înfășurat trupul neînsuflețit într-o perdea de baie și l-ar fi aruncat într-un loc necunoscut.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2